luni, 6 iunie 2016

Ștrudel cu sparanghel paleo light ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )




          Ingrediente aluat :
·       60 g de făină pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       10 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       2,5 g de sare de Himalaya ( aici )
·       2 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       1 ou mai mic
·       1 gălbeuș de ou mai mic
·       100 g de apă călduță

Ingrediente umplutură :
·       3 fire de sparanghel ( 62 g curățat )
·       3 fire de ceapă verde ( 37 g curățat )
·       O legătură mică de pătrunjel ( 11 g )
·       1 g de sare Himalaya
·       1 g de usturoi granulat
·       Un vârf de cuțit de piper
·       25 g de făină pentru patiserii sărați ( aici )
·       2 albușuri de ou mai mici

Mod de preparare :
Mai întâi preparăm umplutura :
Călim sparanghelul , apoi turmixăm ingredientele în afara făinii . La sfârșit îl amestecăm cu făina și lăsăm să se răcească .

Mod de preparare aluat :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Întindem din aluat o foaie de 15*29 cm , pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus .
Tăiem din foaia de aluat o fâșie de 6 cm , din care vom forma grilajul .
Punem umplutura pe aluat apoi așezăm fâșiile în formă de grilaj peste umplutură .
Îl așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt , și-l putem unge cu gălbenuș de ou .

Coacere :
Se coace 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Ștrudelul răcit poate fi feliat în 10 bucăți .

Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 40 kcal
Proteine : 3 g
Lipide : 1,76 g
Carbohidrați : 3,2 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu