luni, 6 iunie 2016
Ștrudel cu sparanghel paleo light ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente
aluat :
·
60
g de făină pentru reducerea carbohidraților ( aici
)
·
10
g de făină de fibre de bambus ( aici
)
·
2,5
g de sare de Himalaya ( aici
)
·
2
g de bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
1
ou mai mic
·
1
gălbeuș de ou mai mic
·
100
g de apă călduță
Ingrediente umplutură :
·
3
fire de sparanghel ( 62 g curățat )
·
3
fire de ceapă verde ( 37 g curățat )
·
O
legătură mică de pătrunjel ( 11 g )
·
1
g de sare Himalaya
·
1
g de usturoi granulat
·
Un
vârf de cuțit de piper
·
25
g de făină pentru patiserii sărați ( aici
)
·
2
albușuri de ou mai mici
Mod de preparare :
Mai întâi preparăm umplutura :
Călim sparanghelul , apoi turmixăm ingredientele în afara făinii . La
sfârșit îl amestecăm cu făina și lăsăm să se răcească .
Mod de preparare aluat :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm
aluatul 5 minute la odihnă .
Întindem
din aluat o foaie de 15*29 cm , pe o suprafață presărată cu făină de fibre de
bambus .
Tăiem din
foaia de aluat o fâșie de 6 cm , din care vom forma grilajul .
Punem umplutura pe aluat apoi așezăm fâșiile în formă de grilaj peste
umplutură .
Îl așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt , și-l putem unge cu
gălbenuș de ou .
Coacere :
Se coace 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Ștrudelul răcit poate fi feliat în 10 bucăți .
Valoarea nutrițională pe bucată :
Valoare energetică : 40 kcal
Proteine : 3 g
Lipide : 1,76 g
Carbohidrați : 3,2 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu