duminică, 13 mai 2018
Cremșnit franțuzesc cu conținut redus de carbohidrați (fără gluten, fără zahăr adăugat)
Ingrediente:
Preparăm două foi de
blat.
· 3 linguri de eritrit
cu vanilie
· 6 ouă
Mod de preparare :
Batem spumă din ouă ,
sare și îndulcitor , apoi adăugăm pe rând câte o lingură de făină și-l
amestecăm .
Turnăm aluatul într-o
tavă tapetată cu hârtie de copt .
Coacere:
Se coace 20 de minute în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Ingrediente cremă:
·
750 ml de lapte fără lactoză
·
120 g de praf de budincă de ovăz cu gust de vanilie (aici)
·
6 foi de gelatină
·
9 albuși de ouă
·
500 ml de frișcă fără lactoză și fără gluten (aici)
·
Glazură de ciocolată după gust
Mod de preparare:
Fierbem budincă din
praf de budincă de ovăz și lapte. Adăugăm spuma din albușuri și-l fierbem pe
foc mic.
Înmuiăm foile de
gelatină în apă, apoi le adăugăm la crema caldă. Ungem blatul cu crema, apoi
lăsăm să se răcească, apoi turnăm peste frișca.
O acoperim cu a doua
foaie de blat și o ungem cu glazura de ciocolată.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu