duminică, 13 mai 2018
Tort Szafi reform cu cremă de căpșuni, cu conținut redus de carbohidrați (fără gluten, soia, fără zahăr adăugat)
Ingrediente blat:
· 140
g de amestec făină Szafi Reform pentru brioșe cu ciocolată (aici)
· 4
ouă la temperatura camerei
· 20
g de ulei de nucă de cocos la temperatra camerei (aici)
· 70
g de apă
· Îndulcitor
după gust (am folosit 3 linguri de
îndulcitor de 4 ori mai dulce) (aici)
Amestecăm ingredientele!
Mod
de preparare:
Turnăm aluatul într-o
formă de tort de 18 cm tapetată cu hârte de copt. Se coace 20 de minute în
cuptorul cu convecție preîncălzit la 180 de grade.
Feliem 5 căpșuni pentru
decorațiune, din restul căpșunilor facem piure cu mixerul.
Preparăm frișcă din 500
de ml de frișcă lichidă fără zahăr (aici). Îl ținem 30 de minute în frigider.
După ce se coace blatul îl
scoatem din cuptor și-l lăsăm să se răcească.
Adăugăm 2 pachete de
gelatină la frișcă, împărțim crema în două. La o parte din cremă adăugăm
piureul de căpșuni, la cealaltă parte 100 g de cremă de alune si 2 linguri de
pudră de cacao (aici)
sau carob (aici).
Dăm jos hârtia de copt de
pe blat, și așezăm blatul invers în forma de tort.
Așezăm căpșunii feliați
pe margine și turnăm crema cu căpșuni peste blat. Ungem crema cu gem de afine,
apoi adăugăm și frișca cu cremă de alune.
Punem tortul în frigider
și între timp preparăm glazura de ciocolată.
Uleiul de nucă de cocos poate fi
între 20-60 g, dar cu cât mai puțin ulei folosim glazura va fi mai tare și mai
puțin.
Glazură
de ciocolată:
· 60
g de ulei de nucă de cocos (aici)
· 2-4
linguri de pudră de cacao
· Îndulcitor
după gust
· 75
g de ciocolată de menaj, fără zahăr
Amestecăm ingredientele pe
foc mic. După ce e gata lăsăm să se răcească puțin, apoi o turnăm peste tort.
Pentru ornare putem
folosi câțiva căpșuni și un pumn de fistic măcinat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu