miercuri, 9 mai 2018
Croisant sau melc cu pizza/cremă de brânză, Szafi Free, vegană, cu conținut redus de carbohidrați (fără gluten, lapte, ouă, soia, cu conținut redus de grăsimi)
O
bucată conține:
138 de calorii, 25 g de
carbohidrați, 4 g de proteine, 0.6 g de grăsimi
Ingrediente (7 bucăți):
· 200
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă, pufoasă (aici)
· 80
g de amestec făină Szafi Reform pentru patiserii (aici)
· 4
g de sare himalaya (aici)
· 40
g de oțet de mere sau zeamă de lămâie
· 340
g de apă călduță
Umplutură:
· 100
g de pastă de tomate
· 3
g de amestec condiment italian (aici)
· 1
g de îndulcitor
Ungere:
· Diluăm
amestecul pentru umplutură cu un pic de
apă
Mod
de preparare:
Amestecăm oțetul cu sate
și apă, adăugăm amestecul de făini și frământăm aluatul. Îl lăsăm 10 minute la
odihnă, apoi pe o suprafață presărată cu făină îl frământăm din nou și-l
întindem într-o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 0,5 cm.
Ungem aluatul cu
umplutură și-l tăiem în forme de triunghiuri, apoi le rulăm din partea mai
lată. Le așezăm pe o tavă.
Se coc 20 de minute în
cuptorul preîncălzit la 200 de grade, apoi încă 22 de minute la 180 de grade.
În loc de umplutură de
pizza, putem să folosim cremă de brânză vegană!
Melc cu pizza:
Întindem foaia de aluat
în formă dreptunghiulară, cu grosimea de 4 mm. Îl ungem cu pastă de tomate, îl
presărăm cu cașcaval vegetal și-l rulăm din partea mai lată. Tăiem ruloul în 14
felii.
Le așezăm pe o tavă
tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ulei de nucă de cocos amestecată cu
puțină pastă de tomate.
Se coc 40-42 de minute în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu