joi, 7 decembrie 2017
Prăjitură tiramisu, vegană, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați (cu conținut redus de calorii, fără lapte, ouă)
O
prăjitură cremoasă, fără lapte, fără ouă,
fără făină de grâu, fără zahăr adăugat,
fără mascarpone și fără frișcă!
fără făină de grâu, fără zahăr adăugat,
fără mascarpone și fără frișcă!
Ingrediente blat (12 felii de prăjitură) :
· 250
g de amestec făină Szafi Free pentru brioșe cu caroub (aici)
· 30 g de zeamă de lămâie
· 185
g de apă
· 100
g de mere răzuit (fără coajă)
· 2-3
lingurițe de cafea 2in1, sau cafea decoffeinizată
Mod
de preparare:
Preîncălzim cuptorul la
180 de grade.
Răzuim merele pe
răzătoare mică.
Amestecăm ingredientele
energic, cu un tel, astfel încât să adăugăm făina la sfârșit.
Suflăm cu spray de ulei o
tavă siliconată sau de teflon.
Se coace 15 minute în
cuptorul preîncălzit.
Între timp preparăm
crema.
Ingrediente
cremă:
· 60
g de griș de ovăz (aici)
· 4,5
dl de lapte vegetal
· Un
praf de sare himalaya (aici)
· Îndulcitor
după gust
Mod
de preparare:
Amestecăm ingredientele,
apoi le fierbem aproximativ 4-5 minute pe foc mic, amestecând încontinuu.â
Lăsăm crema sub capac
10-15 minute la odihnă, să devină grișul moale.
După ce se răcește o
turmixă.
Asamblare:
Tăiem blatul în două (după
cum vedeți și în imagine).
Facem straturi astfel:
blat+cremă+blat+cremă.
Lăsăm în frigider pentru
câteva ore, apoi o presărăm cu pudră de cacao.
Eu deobicei folosesc
acest amestec pentru presărare: 1/3 pudră de cacao + 1/3 lpte praf de cocos +
1/3 îndulcitor de 4 ori mai dulce.
Valoarea nutrițională pe buctă fără ulei
de nucă de cocos:
Valoare energetică : 125 kcal
Proteine : 3 g
Lipide : 1,5 g
Carbohidrați : 22,7 g
Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce dimensiuni are tava pe care ati folosit-o?
RăspundețiȘtergereMultumesc