joi, 7 decembrie 2017
Garnitură fără gluten: ovăz fiert (vegan, fără gluten, lapte, soia)
Ingrediente (300 g):
· 125
g de garnitură de ovăz (aici)
· 200
g de apă
· 3
g de sare himalaya (aici)
· Condimente
după gust
Mod
de preparare:
Îl fierbem pe foc mare (aproape
maxim), sub capac aproximativ 8 minute (depinde de plită).
La jumătatea timpului (
după 4-5 minute ) o amestecăm să nu se lipească.
După fierbere o amestecăm
din nou, o acoperim cu un capac și o lăsăm 10 minute la odihnă.
O servim ca o garnitură,
sau cu legume fierte/prăjite, ca un fel principal.
Ovăzul fiert este foarte
bun și pentru mâncăruri umplute, înlocuiește orezul. În acest caz folosim
ovăzul fiert (fără să stea la odihnă).
Garnitură
cu gust de aste cu cartofi
Prăjim puțin partea albă
din ceapa verde în lapte de migdale, apoi îl amestecăm cu garnitura de ovăz.
Poate fi servit cu rucola
și cu salată de sfeclă.
Mixt
de garnitură de ovăz
Am adăugat la garnitura
de ovăz afine, sfeclă, porumb fiert și pătrunjel.
Garnitură
de ovăz cu legume
Preparăm garnitura de
ovăz după rețeta de mai sus, apoi adăugăm legume sau fructe după gust (am
adăugat castraveți, roșii, pătrunjel, afine, mere) cu o lingură de muștar (sau
maioneză).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu