vineri, 22 iulie 2016
Pizza Szafi Free vegană , fără gluten ( fără grăsimi , lapte , ouă , cu puține calorii , HCLF vegan )
Pizza cu aluatul subțire , fără gluten , lapte , ouă ,
ulei .
Conține carbohidrați cu absorbție lentă ,
recomand pentru micul dejun și de prânz pentru cei care vor să slăbească !
Valoarea IG a unei pizza : 39 ( fără sos și
topping )
Ingrediente ( o pizza de 20 cm ) :
·
8 g de zeamă de lămâie
·
50 g de apă călduță
Mod de preparare :
Amestecăm zeama de lămâie, apa și 65
g de făină , frământăm aluatul apoi îl lăsăm 10 minute să se odihnească .
Adăugăm încă aproximativ 5 g de
făină și-l frământăm din nou , apoi pe o hârtie cerată suflată cu ulei , formăm
un cerc cu diametrul de 20-22 cm .
Îl ungem cu sos de roșii și adăugăm
toppingul preferat .
Se coace 10 minute în cuptorul
preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 12 minute la 180 de grade .
Dacă dorim să adăugăm și cașcaval ,
acesta trebuie adăugat în ultimele 5 minute .
Valoarea nutrițională :
|
O porție ( 70 g ) de făină*
|
Valoare energetică :
|
219 kcal
|
Lipide :
|
0,9 g
|
Carbohidrați :
|
42,7 g
|
Fibre :
|
9,3 g
|
Proteine :
|
5,3 g
|
Sare :
|
0,5 g
|
*suficient pentru o pizza întreagă
Rețeta 2 : Batoane de pizza
Întindem aluatul în formă de
dreptunghi (pe o suprafață presărată cu făină , aluatul puțin mai gros decât
la pizza ) , ungem cu sos de roșii (sos de roșii , amestec condimente barbecue
( aici ) , îndulcitor , apă ) , apoi o presărăm cu cașcaval
vegetal , o feliem și-l coacem .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu