miercuri, 23 noiembrie 2016
Tiramisu vegană ( fără gluten , lapte , ouă , soia , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente
și mod de preparare blat :
·
200
g de amestec făină Szafi Free pentru blat cu carob ( aici
)
·
55
g de eritrit pudră Szafi ( aici
)
·
1 g
de sare himalaya ( aici
)
·
5
g de cafea decofeinizată cicoare
·
1
linguriță de esență de rom ( opțional ) ( aici
)
·
25
g de zeamă de lămâie
·
170
g de apă călduță
Ingredientele uscate și
lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună
.
Turnăm aluatul într-o formă
de tort de silicon cu diametrul de 22 cm .
Coacere
:
Se
coace 20 de miute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm
să se răcească .
Ingrediente și mod de
preparare cremă :
·
1
pachet de praf de budincă Szafi Fitt cu vanilie ( aici
)
·
100
g de cremă de cocos ( aici
)
·
400
g de lapte de cocos
·
30
g de eritrit Szafi Fitt ( aici
)
·
20
g de eritrit cu vanilie
·
1 g
de sare Himalaya roz ( aici
)
·
6 g
de agar – agar ( aici
)
·
6 g
de cicoare
·
10
g de cacao pudră degresat ( aici
)
Ingredientele uscate ( în
afară de cacao și cicoare ) și lichide se vor amesteca în boluri separate ,
apoi vor fi lucrate împreună .
Punem pe foc mic până ce se
îndensește . Lăsăm să se răcească .
Asamblare
:
Tăiem blatul răcit în 3
părți egale .
Amestecăm pudra de cacao cu
cicoare .
Tapetăm o formă de tort cu
folie alimentară și așezăm o bucată de blat în ea .
Turnăm o treime din cremă
peste blat , presărăm cu amestec de cacao .
Procedăm la fel cu
celelalte două bucăți de blat .
Punem tortul în frigider ,
până se întărește .
Tăiem tortul în 12 felii .
Valoare nutrițională pe o felie :
Valoare energetică : 112 de calorii
Proteine : 1,4 g
Lipide : 3,3 g
Carbohidrați : 13,3 g
Valoare nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 146 de calorii
Proteine : 1,8 g
Lipide : 4,3 g
Carbohidrați : 17,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu