miercuri, 23 noiembrie 2016

Tiramisu vegană ( fără gluten , lapte , ouă , soia , cu conținut redus de carbohidrați )





          Ingrediente și mod de preparare blat :

·       200 g de amestec făină Szafi Free pentru blat cu carob ( aici )
·       55 g de eritrit pudră Szafi ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       5 g de cafea decofeinizată cicoare
·       1 linguriță de esență de rom ( opțional ) ( aici )
·       25 g de zeamă de lămâie
·       170 g de apă călduță

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 
Turnăm aluatul într-o formă de tort de silicon cu diametrul de 22 cm .

Coacere :

Se coace 20 de miute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

Lăsăm să se răcească .


Ingrediente și mod de preparare cremă :

·       1 pachet de praf de budincă Szafi Fitt cu vanilie ( aici )
·       100 g de cremă de cocos ( aici )
·       400 g de lapte de cocos
·       30 g de eritrit Szafi Fitt ( aici )
·       20 g de eritrit cu vanilie
·       1 g de sare Himalaya roz ( aici )
·       6 g de agar – agar ( aici )
·       6 g de cicoare
·       10 g de cacao pudră degresat ( aici )


Ingredientele uscate ( în afară de cacao și cicoare ) și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Punem pe foc mic până ce se îndensește . Lăsăm să se răcească .


Asamblare :

Tăiem blatul răcit în 3 părți egale .
Amestecăm pudra de cacao cu cicoare .
Tapetăm o formă de tort cu folie alimentară și așezăm o bucată de blat în ea .
Turnăm o treime din cremă peste blat , presărăm cu amestec de cacao .
Procedăm la fel cu celelalte două bucăți de blat .
Punem tortul în frigider , până se întărește .
Tăiem tortul în 12 felii .

Valoare nutrițională pe o felie :

Valoare energetică : 112 de calorii
Proteine : 1,4 g
Lipide : 3,3 g
Carbohidrați : 13,3 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 146 de calorii
Proteine : 1,8 g
Lipide : 4,3 g
Carbohidrați : 17,4 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu