marți, 20 iunie 2017
Baghetă cu semințe, paleo, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte, soia, drojdie )
Ingrediente
:
·
150
g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii fără gluten ( aici
)
·
3
g de sare himalaya ( aici
)
·
30
g de amestec de semițe
·
10
g de semințe de susan ( aici
)
·
10
g de semințe de in ( aici
)
·
20
g de zeamă de lămâie
·
2
ouă de mărimea M
·
130
g de apă
·
+6
g de amestec făină pentru frământare și întindere aluat
·
+1
g de ulei de nucă de cocos pentru ungere baghete ( aici
)
Mod de preparare:
Ingredientele uschate și cele lichide se amestecă în boluri separate, apoi
le turnăm împreună. Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă.
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt și pregătim uleiul pentru
ungere.
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 6
bucăți.
Formăm din ele baghete cu lungimea de 12 cm. ( cresc în timp ce se coc )
Le așezăm în tavă, cu distanțe mari între ele, le crestăm și le ungem cu
ulei de nucă de cocos.
Coacere :
Se coc 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Lăsăm să se răcească.
Masa totală a celor 6 baghete este de 350 g.
Valoarea nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică : 160
kcal – cu fibre
Proteine : 6,3 g
Lipide : 6,6 g
Carbohidrați : 14,5 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică : 274
kcal – cu fibre
Proteine : 10,7 g
Lipide : 11,3 g
Carbohidrați : 24,8 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu