sâmbătă, 23 septembrie 2017
Prăjitură de ciocolată fără gluten ( fără lapte, soia, fără zahăr adăugat )
Ingrediente blat :
· 30 g de zeamă de lămâie
· 210 g de apă
Mod de preparare :
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și
suflăm forma de tort cu ulei.
Amestecăm apa, cu zeama de lămâie și cu îndulcitorul.
Adăugăm amestecul de făină, pudra de aao și
bicarbonatul de sodiu și le amestecăm cu un tel, până ce obținem o cremă densă
și turnăm crema în forma de tort .
Se coace 19-21 de minute în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade .
Ingrediente
și mod de preparare aluat:
Batem spumă tare, deasupra aburilor, din 7 albușuri de ouă, îndulcitor după
gust și un pic de zeamă de lămâie.
După ce se coace blatul, turnăm peste spuma și-l punem înapoi în cuptor
pentru 5-8minute, ca să se usuce, la temperatura foarte mică.
Ingrediente și mod de preparare
glazură:
Amestecăm 30 g de pudră de cacao cu 20 de grame de îndulcitor de patru ori
ai dulce, adăugăm 50 g de apă fierbimte, apoi 15 g de ulei de nucă de cocos ( aici
).
Se mai poate adăuga și gem de caise, ungem blatul cu gem, apoi turnăm peste
spuma.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu