miercuri, 4 aprilie 2018
Tort Szafi Reform cu mousse de căpșuni, cu conținut redus de carbohidrați (paleo, fără gluten, fără lapte, fără zahăr adăugat)
Ingrediente blat:
· 4
ouă de mărimea M
· 1
lingură de îndulcitor de 4 ori mai dulce (16 g) (aici)
· Un
praf de sare himalaya (aici)
· 1
linguriță de zeamă de lămâie
· 2
linguri de amestec de fibre Szafi Reform fără gluten (aici)
· 1
lingură de pudră de cacao (8 g) (aici)
· 10
g de ulei de nucă de cocos (aici)
Mod
de preparare:
Batem spumă, cu mixer,
din ouă, sare, zeamă de lămâie și îndulcitor, apoi adăugăm încet pudra de cacao
amestecată cu făină. La sfârșit adăugăm uleiul de nucă de cocos.
Se coace 17 minute în
cuptorul preîncălzit la 170 de grade.
Mousse
de căpșuni:
· 260
g de căpșuni
· 1
lingură de apă
· 60
g de îndulcitor de patru ori mai dulce
· 12
g de gelatină
· 24
g de apă pentru topirea gelatinei
· 450
g de cremă de cocos (aici)
Mod
de preparare:
Tăiem căpșii în bucățele,
le amestecăm cu îndulcitor, apă și 100 g de cremă de cocos și le punem puțin pe
foc, dar nu le lăsăm să înceapă să fiearbă. Topim gelatina în apă și o adăugăm
la căpșuni, apoi le turmixăm. Batem crema de cocos rămasă până se face mai
tare. Lăsăm să se răcească, apoi adăugăm crema de cocos treptat. La sfârșit le
amestecăm.
Lăsăm blatul în forma de
tort și adăugăm peste crema, apoi o punem la frigider să se întărească.
Dacă vrem să facem
starturi, mai întâi punem crema în frigider să se întărească, apoi ungem foile
de blat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu