miercuri, 4 aprilie 2018

Tort Szafi Reform cu mousse de căpșuni, cu conținut redus de carbohidrați (paleo, fără gluten, fără lapte, fără zahăr adăugat)






         Ingrediente blat:

·       4 ouă de mărimea M
·       1 lingură de îndulcitor de 4 ori mai dulce (16 g) (aici)
·       Un praf de sare himalaya (aici)
·       1 linguriță de zeamă de lămâie
·       2 linguri de amestec de fibre Szafi Reform fără gluten (aici)
·       1 lingură de pudră de cacao (8 g) (aici)
·       10 g de ulei de nucă de cocos (aici)

Mod de preparare:

Batem spumă, cu mixer, din ouă, sare, zeamă de lămâie și îndulcitor, apoi adăugăm încet pudra de cacao amestecată cu făină. La sfârșit adăugăm uleiul de nucă de cocos.

Se coace 17 minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.


Mousse de căpșuni:

·       260 g de căpșuni
·       1 lingură de apă
·       60 g de îndulcitor de patru ori mai dulce
·       12 g de gelatină
·       24 g de apă pentru topirea gelatinei
·       450 g de cremă de cocos (aici)

Mod de preparare:

Tăiem căpșii în bucățele, le amestecăm cu îndulcitor, apă și 100 g de cremă de cocos și le punem puțin pe foc, dar nu le lăsăm să înceapă să fiearbă. Topim gelatina în apă și o adăugăm la căpșuni, apoi le turmixăm. Batem crema de cocos rămasă până se face mai tare. Lăsăm să se răcească, apoi adăugăm crema de cocos treptat. La sfârșit le amestecăm.
Lăsăm blatul în forma de tort și adăugăm peste crema, apoi o punem la frigider să se întărească.
Dacă vrem să facem starturi, mai întâi punem crema în frigider să se întărească, apoi ungem foile de blat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu