Croissant foietaj cu gust de unt Szafi Free
(fără gluten, lapte, ouă, Vegan)
Croissant foietaj cu gust de unt Szafi Free |
Ingrediente (pentru 12 buc, 488 grame):
- 175 g amestec de făină Szafi Free express sau amestec de făină pentru pâine albă pufoasă Szafi Free
- 75 g amestec de fibre pentru reducerea carbohidraților Szafi Reform
- 4 g sare
- 3 g drojdie uscată
- 30 g oțet din vin alb (sau 20 g oțet de mere, eventual zeamă proaspătă de lămâie)
- 30 g cocomas (smântână grasă groasă)
- 380 g apă la temperatura camerei
- + 5 g făină de fibre de bambnus pentru frământat și formare
- + 2 g ulei de nucă de cocos pentru ungere înainte de coacere
Pentru ungerea foietajului (în loc de unt):
- 15 g de făină de fibre de bambus amestecat în 50 g de ulei de nucă de cocos topit
Preparare:
Se amestecă separat ingredientele lichide și cele uscate, după care se toarnă laolaltă se frământă. (dacă avem robot se poate face și la robot, astfel se obține o textură mai bună)
Se acoperă vasul și se lasă aluatul să stea 15 minute.
Se acoperă vasul și se lasă aluatul să stea 15 minute.
După timpul de odihnă se mai frământă odată aluatul pe suprafață presărată cu făină.
Împărțim aluatul în 3 părți egale și le întindem la diametru de cca. 29 de cm.
Ungem foaia de jos cu jumătate din preparatul pentru ungere, așezăm a doua foaie deasupra pe care o ungem cu restul de material, pe care o acoperim cu a treia foaie.
Împărțim aluatul în 3 părți egale și le întindem la diametru de cca. 29 de cm.
Ungem foaia de jos cu jumătate din preparatul pentru ungere, așezăm a doua foaie deasupra pe care o ungem cu restul de material, pe care o acoperim cu a treia foaie.
Așteptăm până se întărește uleiul de nucă de cocos.
După aceasta mai întindem aluatul până se face de 42 cm, și îl tăiem în 12 părți egale.
Foile triunghiulare obținute le așezăm cu fața lată către noi, și pe lungime face trei tăieturi de câte 2 cm, și le rulăm strâns.
Le așezăm în tava căptușită cu hârtie pentru copt, și le ungem cu ulei de cocos.
Coacerea:
se pun la cuptor preîncălzit la 200°C cu foc jos-sus timp de 38-40 minute. (Timpul de coacere poate să difere de la cuptor la cuptor)
Valorile per croissant:
- Energie: 118 Kcal
- Proteine: 1,6 g
- Lipide: 5,4 g
- Carbohidrați: 13,7 g
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu