vineri, 8 februarie 2019
Tort mousse cu cacao fără gluten Szafi Free
(Rețeta de la: Csikós Gabi)
Tort mousse cu cacao fără gluten Szafi Free
Tort mousse caramel cu cacao fără gluten Szafi Free
Ingrediente pentru bază (formă de 20 cm):
- 25 g bază pentru terci/biscuiți cu gust de portocale și ciocolată Szafi Free
- 20 g mussli cu mere și scorțișoare Szafi Free
- 20 g Terci cu Chia și vanilie Szafi Free
- 10 g quinoa expandat Szafi Free
- 25 g gris de ovăz Szafi Free
- 20 g Ulei de nucă de cocos Szafi Reform
- 10 g Pudră de cacao Szafi Reform
- 20 g lapte de migdale fără adaos de zahăr ALPRO
- 1 linguriță de aromă de vanilie
mousse de caramel cu cacao:
- 10 g îndulcitor de 5 ori mai dulce Szafi Free
- 250 ml Smântână de cocos
- 20 g budincă de ovăz cu cacao Szafi Free
- 1 linguriță de aromă de vanilie
- 100 ml de lapte vegetal
- 6 g pudră de gelatină
mousse de căpșuni și banane:
- 12,5 g îndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform
- 250 ml smântână de cocos
- 20 g budincă de ovăz cu căpșuni și banane Szafi Free
- 100 ml lapte vegetal
- 6 g gelatina pudra
Preparare:
Tăiem pe fundul formei de tort o hârtie pentru copt, pentru ca la sfârșit să iasă ușor din formă. Ingredientele bazei se amestecă și se presează pe fundul formei și se pune câteva minute la frigider ca să se întărească.
Poate veni prima aromă! Topim zahărul de floare de cocos, și adăugăm puțin din smântâna de cocos. Turnăm peste praful de budincă de ovăz cu cacao laptele vegetal și-l frecăm până rămâne fără gogoloașe. Îl turnăm peste caramelul cu smântână, și îl ținem pe foc până la îngroșare, amestecând în continuu. Îl dăm jos de pe foc, adăugăm gelatina și îl amestecăm pâna se dizolvă. Turnăm peste și restul de smântână de cocos și îl amestecăm până la omogenizare. Lăsăm să se răcească puțin după care îl turnăm peste baza din forma de tort, îl punem la congelator până se întărește.
După ce s-a întărit, poate să vină a doua aromă. Se prepară ca și primul strat, cu diferența că se topește îndulcitorul de 4 ori mai dulce. Îl turnăm pestra stratul de caramel cu cacao, după care urmează din nou congelatorul, până la întărirea celui de al doilea strat.
După ce se întărește destul, se putem orna după plac la servire.
După ce se întărește destul, se putem orna după plac la servire.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu