Melci cu cacao vegan cu nivel redus de carbohidrați cu proteine Szafi Free
(fără gluten, lapte, ouă, soia, adaos de zahăr)
Melci cu cacao vegan cu nivel redus de carbohidrați cu proteine Szafi Free |
Szafi a menționat:
MELCI cu CACAO, din amestecul de făină pentru baghette/cornuri Szafi Free, conform solicitării voastre.
Astfel este cel mai bun, pufos ca în vis (nu doar miezul), nu este crud, nu este cauciucos, nu e uscat, nu e tare, și valorile nutritive sunt favorabile!
Poate fi consumat de cei cu sensibilitate la gluten, lapte, ouă, soia, de vegani, și de cei ce evită consumul de ulei și zahăr cristalin!
Chiar și coaja este atât de moale, se vede și urma degetului cum l-am ținut.
Să le faceți exact ASTFEL:
Prima dată pregătiți umplutura:
- 25 g pudră de cacao degresată Szafi Reform
- 5 g de amestec de făină fără gluten cu nivel redus de carbohidrați pentru baghette/cornuri Szafi Free
- 12 g îndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform (sau 8 g de îndulcitor de 5 ori mai dulce Szafi Free)
- 1/2 linguriță de cafea de cicoare (opțional)
- 2 g esență de rom (opțional)
- 10 g cremă de cocos
- 40 g apă
Se amestecă ingredientele de mai sus și se lasă la îngroșare până când avem nevoie de umplutură.
Melci cu cacao vegan cu nivel redus de carbohidrați cu proteine Szafi Free |
Ingrediente aluat (10 buc):
- 100 g de amestec de făină fără gluten cu nivel redus de carbohidrați pentru baghette/cornuri Szafi Free
- 25 g proteine de germene de orez natur Szafi Free
- 12 g îndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform , sau 9g de îndulcitor de 5 ori mai dulce Szafi Free
- 2 g sare
- 2 g drojdie uscată (necesar!)
- 20 g de zeamă proaspătă de lămâie
- 200 g apă la temperatura corpului
- + 6 g de amestec de făină pentru frământare și întins
Pentru ungerea de dinainte de coacere:
- putem folosi d ex. gem de caise (reform sau free) diluat în bautură de migdale, sau după coacere putem da un suflu de spray de ulei de nucă de cocos, ca melcii să nu fie mați.
Preparare:
Frământăm ingredientele.
Acoperim vasul și lăsăm aluatul să stea 10 minute.
Acoperim vasul și lăsăm aluatul să stea 10 minute.
Mai frământăm odată pe o suprafață presărată cu amestec de făină, și întindem aluatul în formă de dreptunghi de 25×19 cm.
Peste foaia obținută întindem uniform umplutura, și o rulăm cât se poate de strâns.
Le tăiem în 10 părți egale și le așezăm în tavă căptușită cu hârtie pentru copt și le ungem suprafețele.
Le tăiem în 10 părți egale și le așezăm în tavă căptușită cu hârtie pentru copt și le ungem suprafețele.
Se coc la cuptor preîncălzit la 160°C cu încălzire jos-sus timp de 22-25 de minute.
După coacere se lasă melcii pe tavă ca să se răcească un pic, după ce se scot de pe tavă și se pun pe un grătar să se răcească. (după coacere încă sunt foarte moi, dar după răcire se întăresc un pic, dar nu se vor usca)
Se păstrează în cutie pentru sandwichuri, sau în pungi.
Valori nutritive într-un melc:
- Energie: 70 Kcal
- Proteine: 4 g
- Lipide: 1,4 g
- carbohidrați: 8 g
Melci cu cacao vegan cu nivel redus de carbohidrați cu proteine Szafi Free |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu