miercuri, 13 aprilie 2016

Cozonac sărat de Paști cu umplutură, cu conținut redus de carbohidrați

Cozonac sărat de Paști  cu umplutură, cu conținut redus de carbohidrați



·        Ai nevoie DOAR de 120 g făină pentru un cozonac mare!!!

Poate fi consumat de cei care au :
·        Intoleranță la gluten
·        Intoleranță la lactoză
·        Intoleranță la drojdie
·        Diabet
·        Vor să slăbească
·        Sunt la dietă paleo

Rețeta ( 710 g de cozonac ) :

Ingrediente pentru aluat și modul de preparare :

·       110 g de amestec făină pentru reducerea carbohidraților Szafi Fitt ( aici )
·       10 g  de făina de fibre de bambus ( aici )
·       2 g de sare de Himalaya ( aici )
·       10 g de îndulcitor ( aici )
·       4 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       2 ouă de mărimea M
·       4 albușe de ouă de mărimea M
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       140 g de apă

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . Până preparăm umplutura lăsăm aluatul la odihnă .


Ingrediente pentru umplutură și modul de preparare :

·       100 g de șuncă fiartă
·       3 lingurițe de hrean ras
·       4 ouă fierte
·       1 gălbenuș de ou

Hreanul ras se amestecă cu gălbenușul de ou . Tăiem ouăle fierte în patru , iar șunca în fâșii de 0,5 cm .

Combinație :

     Aluatul este frământat pe o suprafață cu făină de fibre de bambus , apoi îl împărim în trei părți egale . Din fiecare parte  întindem o foaie de 29 * 10 cm. Fiecare foaie se unge pe  mijloc cu hreanul amestecat cu gălbenușul de ou  iar peste se așează șunca și ouăle tăiate . După aceea  împăturim foile și se apasă marginile .
     După ce aluaturile au fost umplute le împletim . Cozonacul se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se unge cu ouă .  

Coacere :

     Se coace în cuptor preîncălzit la 200 de  grade , timp de 55 de minute .

Valoarea nutrițională a întregului cozonac , fără umplutură :

Valoare energetică : 462,2 kcal
Proteine : 30 g
Lipide : 36 g
Carbohidrați : 5 g






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu