miercuri, 13 aprilie 2016
Cozonac sărat de Paști cu umplutură, cu conținut redus de carbohidrați
Cozonac
sărat de Paști cu umplutură, cu conținut
redus de carbohidrați
·
Ai
nevoie DOAR de 120 g făină pentru un cozonac mare!!!
Poate fi consumat de cei care au :
·
Intoleranță
la gluten
·
Intoleranță
la lactoză
·
Intoleranță
la drojdie
·
Diabet
·
Vor
să slăbească
· Sunt la dietă paleo
· Sunt la dietă paleo
Rețeta ( 710 g de
cozonac ) :
Ingrediente pentru aluat și modul de preparare :
·
2
ouă de mărimea M
·
4
albușe de ouă de mărimea M
·
140
g de apă
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca
în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . Până preparăm
umplutura lăsăm aluatul la odihnă .
Ingrediente pentru umplutură și modul de preparare :
·
100
g de șuncă fiartă
·
3
lingurițe de hrean ras
·
4
ouă fierte
·
1
gălbenuș de ou
Hreanul ras se amestecă cu gălbenușul de ou . Tăiem ouăle
fierte în patru , iar șunca în fâșii de 0,5 cm .
Combinație :
Aluatul este frământat pe o
suprafață cu făină de fibre de bambus , apoi îl împărim în trei părți egale .
Din fiecare parte întindem o foaie de 29
* 10 cm. Fiecare foaie se unge pe mijloc
cu hreanul amestecat cu gălbenușul de ou
iar peste se așează șunca și ouăle tăiate . După aceea împăturim foile și se apasă marginile .
După ce aluaturile au fost
umplute le împletim . Cozonacul se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de
copt și se unge cu ouă .
Coacere :
Se coace în cuptor preîncălzit la
200 de grade , timp de 55 de minute .
Valoarea nutrițională a întregului cozonac , fără umplutură :
Valoare energetică : 462,2 kcal
Proteine : 30 g
Lipide : 36 g
Carbohidrați : 5 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu