miercuri, 13 aprilie 2016
Înveliș parizian extra dietetic ( paleo , fără gluten și lapte )
Înveliș parizian paleo
Ingrediente pentru înveliș ( pentru 200 g de carne sau
chifteluțe de dovlecei zucchini ) :
·
1
ou de mărimea M
·
60
g de lapte de nucă de cocos light
·
1
g de sare
Mod de preparare :
Amestecăm ouăle cu laptele de nucă de
cocos , apoi adăugăm amestecul de făină cu bicarbonat de sodiu și sare și le
amestecăm pe toate la un loc .
Învârtim carnea / leguma condimentată
în acest amestec , apoi o punem pe foaie
de silicon. Înainte de a o pune la copt , pulverizăm cu spray de ulei alimentar
. ( Dacă folosim hârtie de copt pulverizăm și acesta să nu se lipească . )
Punem în cuptor cu convecție
preâncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute ( după 20 de minute întoarcem bucățile ! ) .
Bineînțeles , putem să prăjim carnea /
leguma și în ulei de nucă de cocos . J
Rețetă vegetariană , fără carne :
Chifteluțe de dovlecel zucchini în înveliș parizian , cu
leurdă și legume ( paleo , fără gluten , lapte , carne )
Ingrediente pentru chifteluțe ( 6 buc . )
·
1
dovlecel zucchini mai micuț ( ras – 133 g )
·
25
g de leurdă tocată
·
1
linguriță de sare ( 4 g / după gust )
·
½
linguriță de piper
·
1
ou mai mare
Mod de preparare :
Răzuim pe răzătoarea mică dovlecelul
apoi amestecăm cu restul ingredientelor. Aluatul o să fie destul de moale .
După 30 de minute împărțim aluatul în 6 părți egale . Pe o suprafață presărată
cu făină de fibre de bambus întindem aluatul la o grosime de aproximativ 1 cm
și dăm forma de chifteluțe .
Coacerea :
Încălzim uleiul de nucă de cocos la o temperatură medie .
Învârtim chifteluțele preparate în aluatul pregătit pentru înveliș și le punem
în uleiul de nucă de cocos .
Prăjim ambele părți câte 5 minute ,
sau până devin aurii .
Se pot servi cu garnitură , după
preferințe .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu