miercuri, 13 aprilie 2016

Înveliș parizian extra dietetic ( paleo , fără gluten și lapte )

Înveliș parizian paleo




Ingrediente pentru înveliș ( pentru 200 g de carne sau chifteluțe de dovlecei zucchini ) :

·       1 ou de mărimea M
·       60 g de lapte de nucă de cocos light
·       1 g de sare
·       10 g de amestec făină pentru reducerea carbohidraților Szafi Fitt ( aici )
·       Un praf de bicarbonat de sodiu ( cât prinzi cu trei degete ) ( aici )

Mod de preparare :

          Amestecăm ouăle cu laptele de nucă de cocos , apoi adăugăm amestecul de făină cu bicarbonat de sodiu și sare și le amestecăm pe toate la un loc .
          Învârtim carnea / leguma condimentată în acest amestec , apoi o punem  pe foaie de silicon. Înainte de a o pune la copt , pulverizăm cu spray de ulei alimentar . ( Dacă folosim hârtie de copt pulverizăm și acesta să nu se lipească . )
          Punem în cuptor cu convecție preâncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute ( după 20 de minute  întoarcem bucățile ! ) .
          Bineînțeles , putem să prăjim carnea / leguma și în ulei de nucă de cocos . J

Rețetă vegetariană , fără carne :



Chifteluțe de dovlecel zucchini în înveliș parizian , cu leurdă și legume ( paleo , fără gluten , lapte , carne )

Ingrediente pentru chifteluțe ( 6 buc . )

·       1 dovlecel zucchini mai micuț ( ras – 133 g )
·       60 g de făină Cassava ( aici ) / cine nu ține dietă paleo poate folosi griș de orez sau porumb
·       10 g de făină de fibre de bambus Szafi Fitt ( aici )
·       25 g de leurdă tocată
·       1 linguriță de sare ( 4 g / după gust )
·       ½ linguriță de piper
·       1 ou mai mare

Mod de preparare :

 Răzuim pe răzătoarea mică dovlecelul apoi amestecăm cu restul ingredientelor. Aluatul o să fie destul de moale . După 30 de minute împărțim aluatul în 6 părți egale . Pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus întindem aluatul la o grosime de aproximativ 1 cm și dăm forma de chifteluțe .

Coacerea :

          Încălzim uleiul de nucă de cocos la o temperatură medie . Învârtim chifteluțele preparate în aluatul pregătit pentru înveliș și le punem în uleiul de nucă de cocos .
          Prăjim ambele părți câte 5 minute , sau până devin aurii .
          Se pot servi cu garnitură , după preferințe .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu