duminică, 10 aprilie 2016

Cozonac împletit fără gluten și carbohidrați, SzafiFitt ( fără făină de semințe , rețetă paleo ușor-dulceag )


Cozonac împletit diabetic , fără gluten , făină de semințși drojdie ( rețetă paleo )



Cozonac dietetic cu 0,7 g de carbohidrați , poate fi consumat și de cei care au intoleranță la lactoză și gluten. Cozonacul este preparat fără drojdie , zahăr, gluten și lapte.


Ingrediente( pentru un cozonac de aproximativ 440 g ) :

·         110g de amestec făină pentru reducerea carbohidraților SzafiFitt ( aici )
·         25-35 g de îndulcitor natural cu puterea de îndulcire mai mare de 4 ori decât a zahărului de sfeclă  ( aici )
·         Un praf de vanilie măcinat ( cât prinzi cu trei degete)
·         O linguriță de coajă de lămâie bio
·         3 g bicarbonat de sodiu ( aici )
·         0.5 g de sare Himalaya (aici )
·         20 g de ulei de cocos ( aici )
·         2 ouă de mărimea M
·         4 albușe de ouă de mărimea M
·         130 g  de apă călduță
·         Se pot adăuga după gust: stafide,  cacao într-o parte din aluat.

Mod de preparare :


Frământăm ingredientele , apoi lăsăm aluatul 10 minute să se odihnească. Împărțim aluatul în patru, fiecare parte îl sucim în fâșii subțiri și împletim cozonacul. La final avem grijă ca împletitura să fie cât mai strânsă .
Așezăm aluatul în formă de cozonac tapetat cu hârtie de copt . La gălbenușurile rămase adăugăm puțină apă și cu lichidul obținut ungem cozonacul .
Coacem  în cuptorul preîncălzit aproximativ 40-50 de minute la 175 de grade ( cuptor cu convecție ).


Valoare nutrițională în 100 g de cozonac :

Valoare energetică : 95 calorii
Proteină : 6 g
Lipide : 7,5 g
Carbohidrați : 0,7 g



2 comentarii: