duminică, 10 aprilie 2016
Cozonac împletit fără gluten și carbohidrați, SzafiFitt ( fără făină de semințe , rețetă paleo ușor-dulceag )
Cozonac
împletit diabetic , fără gluten , făină de semințe și drojdie ( rețetă paleo )
Cozonac dietetic cu 0,7 g de carbohidrați
, poate fi consumat și de cei care au intoleranță
la lactoză și gluten. Cozonacul este preparat fără
drojdie , zahăr, gluten și lapte.
Ingrediente( pentru un cozonac de
aproximativ 440 g ) :
· 25-35
g de îndulcitor natural cu puterea de îndulcire mai mare de 4 ori decât a
zahărului de sfeclă ( aici )
· Un
praf de vanilie măcinat ( cât prinzi cu trei degete)
· O
linguriță de coajă de lămâie bio
· 3
g bicarbonat de sodiu ( aici )
· 0.5
g de sare Himalaya (aici )
· 20
g de ulei de cocos ( aici )
· 2
ouă de mărimea M
· 4
albușe de ouă de mărimea M
· 130
g de apă călduță
· Se
pot adăuga după gust: stafide, cacao într-o parte din aluat.
Mod de preparare :
Frământăm ingredientele , apoi lăsăm aluatul
10 minute să se odihnească. Împărțim aluatul în patru, fiecare parte îl sucim
în fâșii subțiri și împletim cozonacul.
La final avem grijă ca împletitura să fie cât mai strânsă .
Așezăm aluatul în formă de cozonac tapetat cu hârtie de copt . La gălbenușurile rămase adăugăm puțină apă și cu lichidul obținut ungem cozonacul .
Așezăm aluatul în formă de cozonac tapetat cu hârtie de copt . La gălbenușurile rămase adăugăm puțină apă și cu lichidul obținut ungem cozonacul .
Coacem în
cuptorul preîncălzit aproximativ 40-50 de minute la 175 de grade ( cuptor cu
convecție ).
Valoare nutrițională în 100 g de
cozonac :
Valoare energetică : 95 calorii
Proteină : 6 g
Lipide : 7,5 g
Carbohidrați : 0,7 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
buna!
RăspundețiȘtergeremai multe retete paleo light unde gasim?
Bună !
RăspundețiȘtergereÎn categoria paleo , aproape toate rețetele sunt paleo light .