miercuri, 13 aprilie 2016
Pâine , chifle , cornuri , baghete paleo light extra dietetice ( fără făină de semințe )
Pâine paleo light, chiflă, corn, baghete, rulouri cu crenvurști cu nivel redus de carbohidrați, conține cca. 1,5g de carbohidrați ( fără făină de semințe )
Produse de panificații cu cel mai redus nivel de carbohidrați ce am realizat vreodată.
Pâine, chifle, cornuri, baghete fără gluten cu nivel de carbohidrați mai redus cu 97%
Rețeta pentru cea mai dietetică pâine
✔ 100 g
de pâine conține 1,5 g de carbohidrați (folosind bicarbonat de sodiu)
✔ Garantat
fără gluten , lapte , soia
✔ Poate
fi consumat și de cei care țin dietă paleo
Ingrediente ( pentru 350 g de
pâine , sau 4 chifle ):
· 75
g de amestec de fibre fără gluten pentru reducerea carbohidraților ⇒ DENUMIREA ANTERIOARĂ amestec făină pentru reducerea carbohidraților Szafi Fitt ( aici
)
· 12
g de făină de fibre de bambus ( aici
)
· 3
g de sare Himalaya (aici )
· 2-4
g de usturoi granulat (aici)– nu o să aibă gust de usturoi , sau poate fi
condimentat cu orice , să nu aibă miros
de ouă
· 3
ouă de mărimea M
· 3
albușe de ouă de mărimea M
· 90
g de apă călâie (dacă înlocuim 20g de apă cu 20g zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, devine și mai gustoasă, moale și aeroasă)
· Se
poate adăuga și o linguriță de praf de albuș de ou ca interiorul să fie și mai
uscat .
Acesta este o rețetă de bază, poate fi „vrăjit” în continuare cu: semințe, ceapă, roșii deshidratate, măsline, etc....
Mod de preparare:
Pâine reducătoare de CH făcut cu zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor
fi lucrate împreună .
După 5 minute de odihnă se va forma din aluat , cu
mâinile ude , pâinea și se va așeza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .
De asemenea se pot forma din aluat baghete , chifle sau
cornuri ( aproximativ 4 buc. ) .
Coacere:
Se coace în cuptorul preîncălzit la 175 de grade
aproximativ 60-65 de minute ( cuptor cu convecție ) .
( În cuptor fără convecție preîncălzit la 200 de grade
timpul de coacere este 70 de minute . )
În cazul
chiflei , cornului sau baghetei timpul de coacere este de 35 de minute în
cuptor de convecție la 175 de grade .
Valoare nutrițională în 100 g de pâine :
Valoare energetică : 94 de calorii
Proteine : 8,5 g
Lipide : 5,4 g
Carbohidrați : 1,5 g
Dacă vreau
un mic dejun mai bogat în grăsimi , consum cu această pâine / chiflă pentru că
așa nu îngrașă .
Alimentele
care conțin grăsimi și carbohidrați sunt cele care îngrașă ( ex. pizza , chips
, ciocolată etc. ) . Prin urmare , este o greșeală să reduci carbohidrații
într-un anumit produs prin creșterea grăsimii.
Pe lângă un mic dejun gras ( omletă , slănină etc. ) poți
să mănânci doar murături și pâine bogată în fibre , fără multe calorii și
carbohidrați !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Buna,
RăspundețiȘtergereMultumim pentru retete!
Am o intrebare, crezi ca ar iesi painea la fel si daca as folosi mai putine oua? Eu as prefera macar cu 1 ou + 1 albus mai putin.