joi, 12 mai 2016

Plăcintă paleo light cu budincă de căpșuni și semințe de chia ( fără gluten , lapte , zahăr , cu conținut redus de carbohidrați )





Rețetă de prăjitură cu budincă și semințe de chia , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați și grăsimi ( paleo )

Ingrediente pentru aluat :
·       20 g de făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților (aici)
·       10 g de pudră de cacao ( aici )
·       3 ouă de mărimea M
·       5 g de îndulcitor Szafi Fitt de 4 ori mai dulce decât zahărul
 ( aici )
·       15 g de eritrit ( aici )
·       Un praf de sare Himalaya roz ( aici )

Ingrediente cremă :
·       200 g de lapte de cocos
·       O porție de budincă de căpșuni Szafi Fitt ( 35 g ) ( aici )
·       5 g de îndulcitor Szafi Fitt de 4 ori mai dulce decât zahărul
·       15 g de semințe de chia ( aici )
·       Un praf de sare

Mod de preparare :
Mai întâi se face crema după indicațiile de pe ambalaj , apoi adăugăm semințele de chia și îl ăsăm să se răcească .

Preparare
Amestecăm făina și pudra de cacao .
Batem spumă din ouă , sare și îndulcitori , apoi îl amestecăm ușor (câte o lingură ) cu făina . Împărțim aluatul în 7 forme mici de plăcinte din silicon ( 12 cm ) .

Coacere :
Se coc 12 minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Umplem plăcintele cu crema răcită și  le decorăm cu fructe .

Valoare nutrițională ( o bucată ) :

Valoare energetică : 74,6 calorii
Proteină : 4 g
Lipide : 3,9 g
Carbohidrați : 5,5 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu