luni, 9 mai 2016
Prăjitură cu brânză paleo și căpșuni ( fără gluten , lapte , zahăr , cu conținut redus de carbohidrați )
Poate fi consumat
de cei care au intoleranță la gluten , la lactoză , la drojdie, diabetici ,
țin dietă paleo , sau vor să slăbească .
Ingrediente
aluat :
·
4
ouă de mărimea M
·
100
g de apă
Ingrediente cremă :
·
532
g de căpșuni
·
200
g de brânză paleo ( rețetă aici )
·
60
g de eritrit
·
1
g de sare
·
14
g de gelatină
·
280
g de apă
Mod de preparare :
Mai întâi preparăm crema :
Fierbem 100 g de apă și topim în ea gelatina . Măcinăm 284 g de căpșuni ,
cu 180 g de apă , îndulcitorul și sarea , apoi adăugăm brânza paleo și facem
cremă .
La sfârșit adăugăm gelatina topită și până preparăm aluatul , lăsăm să se
răcească .
Preparare aluat :
Amestecăm făinile . Albușurile de ouă se bat spumă cu sarea , îndulcitorul
și apa , apoi se adaugă gălbenușurile ( câte una ) și se bat în continuare ,
aproximativ 2 minute . Adăugăm câte o lingură de făină și amestecăm cu telul .
Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și formăm o foaie de 32*26,5
cm .
Se coace 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade .
Tăiem în două foaia de prăjitură răcită , astfel încât să tapetăm forma cu
o bucată , iar cealaltă să ne ajungă să acoperim prăjitura .
Turnăm jumătate de cremă în formă , și o punem în frigider , până se
întărește puțin .
Așezăm căpșunile și turnăm crema rămasă , apoi acoperim cu foaia de
prăjitură rămasă .
Punem în frigider până se întărește ( 2 – 2,5 ore ) .
Valoarea nutrițională ( 100 g ) :
Valoare energetică : 55 kcal
Proteine : 6 g
Lipide : 1,7 g
Carbohidrați : 4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu