miercuri, 11 mai 2016
Sos de măcriș cu chiftele de quinoa , cu puține grăsimi ( vegană , fără gluten , zahăr )
·
Fără
gluten
·
Fără
zahăr
·
Vegană
·
Fără
lapte
·
Fără
ouă
·
100%
din ingrediente vegetale
Sos
de măcriș :
Ingrediente ( 2 porții ) :
·
O
pungă de măcriș ( 450 g )
·
3
dl de lapte vegetal
·
1
lingură de făină de tapioca
Mod de preparare :
Punem pe foc măcrișul congelat , adăugăm 1,5 dl de lapte vegetal fierbinte
, amestecăm din când în când , până când se fierbe .
Între timp amestecăm laptele rămas ( 1,5 dl ) cu făina și îndulcitorul și -l adăugăm la măcrișul fiert ( am folosit mixerul să fie
mai cremos ) .
Chiftele de quinoa
Ingrediente ( 5 bucăți ) :
·
160
g de apă
·
Sare
după gust
Mod de preparare :
Spălăm boabele de quinoa și le punem la fiert în 160 g de apă ( sub capac )
.
Fierbem 12 minute , îl luăm de pe foc și-l amestecăm cu făina . Punem
capacul și lăsăm 10 minute să se odihnească .
Formăm 5 chiftele și putem să servim .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu