marți, 24 mai 2016
Prăjitură quinoa cu ciocolată-vișine vegană , fără gluten , cu puține grăsimi ( fără lapte , ouă , grăsimi adăugate , soia , zahăr , bogată în fibre)
Prăjitură quinoa cu scorțișoară și vișine , fără coacere
, cu puține calorii !
Ingrediente :
Aluat :
·
600
g de apă ( pentru a fierbe boabele de quinoa )
·
2
lingurițe de scorțișoară
·
50
g de vișine fără sâmburi sau vișine uscate fără zahăr
·
50
g de ciocolată de menaj
Topping de ciocolată :
·
Apă
, cât să obținem o cremă de ciocolată , pentru a unge prăjitura
Tip : Putem
folosi gem dietetic de vișine / zmeură , pentru a înlocui toppingul de
ciocolată . ( gem de vișine )
Mod de preparare :
Fierbem boabele de quinoa 15-17 minute , fără capac , în apa cu scorțișoară
.
Strecurăm și lăsăm puțină apă pe quinoa , adăugăm făina , vișinele și le
amestecăm . Punem un capac peste și lăsăm 10 minute la odihnă .
Tapetăm o tavă medie cu hârtie de copt și turnăm aluatul în acesta .
Întindem toppingul de ciocolată pe prăjitură și o punem în frigider pentru
4 ore .
Valoarea nutrițională pe o bucată mare :
Valoare energetică : 85,9 kcal
Proteine : 3,25 g
Lipide : 1,37 g
Carbohidrați : 16,6 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu