joi, 30 iunie 2016

Cremă de brânză , fără lapte , fără ouă ( brânză paleo-vegană / și în versiunea paleo light )


Brânză fără lapte și fără ouă ( fără brânză și fără brănză din ouă , totuși are gust de brânză )



Fără gluten , lapte , ouă , zahăr , soia , bogat în fibre , paleo , vegan , poate fi consumat de diabetici și de cei care vor să slăbească !

          Prima dată preparăm ”crema de brânză” , ca să se îndensească până să preparăm aluatul .

          Cremă de brânză vegană , cu lămâie și vanilie ( cremă de brânză paleo , fără ouă ) :

·       75 g de făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       25 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       35 g de Cocomas ( aici )
·       1 dl de apă
·       4-5 linguri de zeamă de lămâie bio
·       2 lingurițe de coajă de lămâie bio
·       3 g de semințe de pătlagină sau fibre de bambus
·       Un vârf de cuțit de vanilie măcinat



Crema poate fi adăugată de exempu în triunghiuri



Ingrediente aluat :

·       115 g făină pentru patiserii dulci ( aici )
·       130 g de lapte de nucă de cocos ( călduță ) sau 70 g de cocomas  ( aici ) + 60 g de apă
·       25 g de ulei de nucă de cocos ( aici )

Turmixăm laptele de cocos cu uleiul de nucă de cocos , apoi adăugăm făina și frământăm aluatul .
Întindem aluatul între două foi cerate și tăiem în bucăți de mărimea sandwichmaker-ului .
Punem o bucată de aluat în sandwichmaker , adăugăm crema și o acoperim cu încă o bucată de aluat .
Se coc 5 minute .

Crema de brânză este gustoasă în triunghiuri , în ștrudel , dar poate fi consumată și în sine !



Crema de brânză paleo light ( cu puține grăsimi , bogat în proteine ) :



Ingrediente :

·       15 g de făină pentru prăjituri
·       15 g de praf de proteine cu vanilie
·       2 lingurițe de coajă de lămâie bio
·       2 linguri de zeamă de lămâie bio

·       Apă , cât să obținem o cremă densă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu