vineri, 24 iunie 2016

Gustări cu ton și spaghete de zucchini ( paleo , fără gluten , lapte )





O mâncare ușoară de vară pentru sfârșitul săptămânii , din ingrediente paleo, cu conținut redus de carbohidrați , fără gluten , fără lapte !

          Ingrediente paste :

          Preparăm o treime din rețeta de paste de casă paleo ( aici ) .

          Ingrediente și mod de preparare umplutură :

·       55 g de conservă de ton
·       1 g sare ( după gust )
·       8 g de suc de lămâie bio
·       1 lingură de suc de roșii de casă sau pastă de tomate
·       2 g de amestec condimente pentru pește

Sfărâmăm peștele cu  furculița și-l amestecăm cu celelalte ingrediente .

Asamblare :

Întindem aluatul într-o foaie de grosime de 2-3 mm , pe o suprafață presărată cu făină de bambus , apoi îl tăiem cu o formă pentru tăiat pogăcele de 6 cm . ( 15 buc )
Punem în mijlocul fiecărei bucăți o linguriță de umplutură și le împachetăm , apăsând marginile să se lipească .
Fierbem ½  l de apă , punem în ea pastele umplute , și-le fierem 15 minute .

Ingrediente și mod de preparare spaghete de zucchini :

·       2 zucchini ( 375 g )
·       3 g de mărar
·       4-5 g de sare
·       15 g de zeamă de lămâie
·       100 g de cremă de brânză din ouă ( aici )

Tăiem zucchini-ul și-l amestecăm cu celălalte ingrdiente .

Valoarea nutrițională pe porție ( împărțit în 3 porții ) :

Valoare energetică : 222,5 kcal
Proteine : 17,5 g
Lipide : 8 g
Carbohidrați : 19,6 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu