marți, 14 iunie 2016

Iahnie de linte ( vegană , fără lapte , gluten , ouă , grăsimi , carne )




Ingrediente ( 2 porții ) :

·       100 g de linte
·       ½ lingurițe de boia afumată
·       1 linguriță de condimente
·       1 linguriță de sare ( aici )
·       Foi de dafin
·       1 lingură de muștar fără zahăr ( aici )
·       1 linguriță de făină de tapioca ( aici )
·       Apă
·       3 capsule probiotice
·       2 zile de răbdare J

Mod de preparare :

Lăsăm boabele de linte la înmuiat 48 de ore , astfel :
În primele 12 ore le înmuiăm în apă caldă , schimbând apa de cât mai multe ori . Când schimbăm apa , frecăm boabele ca să eliminăm coaja .
În următoarele 36 de ore schimbăm apa de 6 ori , astfel încât la fiecare a doua schimbare adăugăm în apă o capsulă de probiotice .
La final spălăm boabele de linte și le fierbem .
Punem boabele la fiert în apă , adăugăm sare , boia , condimente și foi de dafin .
Fierbem fără capac , când scade apa , mai adăugăm . Fierbem până se înmoaie lintele , cca 20 de minute , având grijă să nu rămână fără apă .
Într-un bol amestecăm 1 dl de apă caldă cu făina de tapioca și muștarul , apoi adăugăm amestecul la boabele de linte fierte .
Poate fi servit cu orice după gust .

Valoarea nutrițională pe o porție :

Valoare energetică : 195 kcal
Proteine : 13,6 g
Lipide : 1,4 g
Carbohidrați : 30 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu