marți, 14 iunie 2016
Iahnie de linte ( vegană , fără lapte , gluten , ouă , grăsimi , carne )
Ingrediente
( 2 porții ) :
·
100
g de linte
·
½ lingurițe de boia afumată
·
1
linguriță de condimente
·
Foi
de dafin
·
Apă
·
3
capsule probiotice
·
2
zile de răbdare J
Mod de preparare :
Lăsăm boabele de linte la înmuiat 48 de ore , astfel :
În primele 12 ore le înmuiăm în apă caldă , schimbând apa de cât mai multe
ori . Când schimbăm apa , frecăm boabele ca să eliminăm coaja .
În următoarele 36 de ore schimbăm apa de 6 ori , astfel încât la fiecare a
doua schimbare adăugăm în apă o capsulă de probiotice .
La final spălăm boabele de linte și le fierbem .
Punem boabele la fiert în apă , adăugăm sare , boia , condimente și foi de
dafin .
Fierbem fără capac , când scade apa , mai adăugăm . Fierbem până se înmoaie
lintele , cca 20 de minute , având grijă să nu rămână fără apă .
Într-un bol amestecăm 1 dl de apă caldă cu făina de tapioca și muștarul ,
apoi adăugăm amestecul la boabele de linte fierte .
Poate fi servit cu orice după gust .
Valoarea nutrițională pe
o porție :
Valoare energetică : 195
kcal
Proteine : 13,6 g
Lipide : 1,4 g
Carbohidrați : 30 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu