luni, 13 iunie 2016

Tort paleo cu iaurt de căpșuni și ciocolată albă ( fără gluten , lapte , zahăr )




          Am preparat o porție de bomboane cu marțipan ( rețeta aici ) , cu o singură diferență : am folosit doar cca. 22,5 g de unt de cacao și am completat cu ulei de nucă de cocos .

          Partea cu căpșuni :

·       200 g de căpșuni
·       5 g de gelatină
·       Îndulcitor după gust
·       200 ml de cocomas ( aici )
·       1 dl de lapte de nucă de cocos

Mod de preparare :

După ce preparăm ciocolata , o turnăm în forme și o punem în congelator .
Spălăm căpșunii . Topim gelatina în laptele de cocos cald .
Fierbem crema de cocos cu îndulcitorul , adăugăm căpșunii turmixați , și  fierbem în continuare .
Adăugăm laptele de cocos cu gelatina și-l amestecăm cu un tel .
Când se răcește îl turnăm peste ciocolată și-l punem înapoi în congelator .
Apoi ( cca. peste o oră )  scoatem tortul din congelator și-l punem în frigider până când îl servim .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu