joi, 2 iunie 2016

Orez de conopidă dietetic cu spanac și ricotta ( vegetarian , fără gluten )




          Ingrediente ( 1-2 porții ) :

·       200 g de conopidă mărunțită
·       4 linguri de baby spanac mărunțit
·       4 lingurițe de ricotta , sau cremă de brânză falsă , sau frișcă vegetală
·       Sare
·       Piper
·       Un cățel de usuroi
·       1 linguriță de ulei de nucă de cocos ( aici )

Mod de preparare :

Mărunțim conopida cu ajutorul unui robot de bucătărie . Punem o linguriță de ulei într-o tigaie și adăugăm conopida . Dacă folosim spanac proaspăt , îl mărunțim și-l adăugăm în tigaie . ( Dacă este congelat nu mai trebuie mărunțit . )
Adăugăm 40-50 ml de apă , sare , piper , răzuim usturoiul , apoi îl călim 8-10 minute , sub un capac .
Adăugăm 4 lingurițe de ricotta ( sau înlocuitorul  acestuia ) , amestecăm și-l putem servi .

Se poate consuma și cu 100 g de tofu pe grătar .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu