marți, 21 iunie 2016
Pogăcele paleo din cartofi dulci ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente :
·
3
ouă
·
1
albuș de ou
·
25
g de untură de mangaliță
·
150
g de cartofi dulci ( fierți )
Mod de preparare :
Fierbem cartofii în apă sărată , îi punem în străcurătoare să se scurgă și
îi sfărâmăm .
Amestecăm ingredientele uscate și lichide în boluri separate , apoi adăugăm cartofii și le
frământăm împreună .
Lăsăm 5 minute la odihnă aluatul .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus și-l
întindem într-o foaie de grosime de 8 mm
.
Tăiem în 40 de pătrățele de 3x3 cm
și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Le ungem cu gălbenuș de ouă și le presărăm cu chimen sau susan .
Coacere :
Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 20
de minute la 180 de grade .
Valoarea nutrițională pe bucată ( fără semințe ) :
Valoare energetică : 19 kcal
Proteine : 1,4 g
Lipide
: 1,2 g
Carbohidrați : 0,8 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu