marți, 7 iunie 2016
Tort paleo cu cremă de căpșuni , zucchini și chia ( cu conținut redus de carbohidrați , fără gluten , lapte , zahăr , soia )
Ingrediente
blat :
·
3
ouă
·
30
g de apă
Ingrediente cremă :
·
253
g de căpșuni
·
237
g de zucchini
·
400
g de lapte de nucă de cocos light
·
150
g de brânză paleo ( rețetă aici )
·
18
g de gelatină
Ingrediente glazură :
·
50
g de ciocolată de menaj cu 75 % cacao topită în cremă de nucă de cocos
Mod de preparare :
Mai întâi preparăm crema :
Topim gelatina în 100 g de lapte de cocos fierbinte .
Turmixăm ingredientele , în afară de semințele de chia , până când obținem
cremă , adăugăm gelatina topită , și-l turmixăm în continuare, pentru încă un
minut .
La sfârșit adăugăm semințele de chia .
Preparare blat :
Amestecăm făinile cu bicarbonat de sodiu .
Batem spumă din ouă , îndulcitor , apă și sare , apoi amestecăm ușor spuma
cu făinile .
Turnăm aluatul într-o formă de tort din silicon cu diametrul de 22 cm .
Coacere :
Se coace 15 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Asamblare :
Tăiem blatul în două .
Așezăm o parte din blat într-o formă de tort și turnăm peste jumătate din cremă
. Îl punem în frigider până când se întărește .
Apoi punem peste cremă cealaltă parte din blat , turnăm peste crema rămasă
și-l punem din nou în frigider .
După ce se întărește crema , punem glazura de ciocolată topită cu crema de
cocos peste tort , iar după ce se întărește și glazura , putem să-l ornăm cu
fructe .
Tăiem tortul în 12 felii .
Valoarea nutrițională a unei feli :
Valoare energetică : 100 kcal
Proteine : 6,1 g
Lipide : 4,6 g
Carbohidrați : 8,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu