vineri, 22 iulie 2016
Pâine de casă Szafi Free cu coajă crocantă pentru alergici ( HCLF vegan , fără gluten , lapte , ouă , drojdie , ulei , soia )
Pâine din amestec de făină Szafi Free ,
fără gluten , lapte , ouă , drojdie , grăsimi adăugate , care rămâne proaspătă
și după câteva zile !
Conține carbohidrați cu absorbție lentă ,
recomand pentru micul dejun pentru cei care vor să slăbească !
Valoarea IG la 100 g de pâine : 27
Ingrediente ( 500 g de pâine ) :
·
40 g de zeamă de lămâie
·
300 g de apă călduță
Mod de preparare :
Amestecăm în apă zeama de lămâie și
sarea , apoi adăugăm amestecul de făină și frământăm aluatul .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă ,
apoi îl frământăm pe o suprafață presărată cu făină ( aprox. 5 g de făină ) .
Ungem pâinea cu 1 g de ulei de nucă
de cocos .
Se coace 65 de minute în cuptorul
preîncălzit la 200 de grade .
Aluatul nu trebuie așezat în formă
de pâine , este de ajuns să-l așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Pâinea poate fi feliată doar după ce se răcește .
Observație :
Putem forma 8 chifle sau cornuri ,
care se coc în 40 de minute .
Pâinea poate fi congelată după
coacere .
Valoarea nutrițională :
|
100 g de pâine *
|
Valoare energetică :
|
180 kcal
|
Lipide :
|
0,9 g
|
Carbohidrați :
|
34 g
|
Fibre :
|
9,2 g
|
Proteine :
|
4,2 g
|
Sare :
|
0,6 g
|
*uns cu 1 g de ulei de nucă de cocos
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu