miercuri, 6 iulie 2016
Prăjitură dietetică cu șase foi ( paleo , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați )
O rețetă de prăjitură dietetică , pentru cei care au
intoleranță la gluten , lalactoză , diabetici , țin dietă paleo sau vor să
slăbească !
Ingrediente
aluat :
·
Coaja
unei jumătăți de lămâi
·
250
g de apă călduță
·
1
ou
·
2
albușuri de ouă
Ingrediente cremă :
Topping :
·
50
g de ciocolată paleo
Se topește ciocolata în ulei de cocos , deasupra aburului .
Preparare aluat :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Împărțim aluatul în două bucăți .
Întindem din aluat o foaie de mărimea 40*26 cm și-l punem într-o tavă
tapetată cu hârtie de copt .
Se coc separat foile.
Coacere :
Se coace 18 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade . Este important
ca foaia să rămână albă .
Preparare cremă :
Preparăm budinca după rețeta de pe ambalaj , apoi când se răcește adăugăm amestecul
de cremă de brânză , făină și eritrit .
Asamblare :
Când se răcesc foile le tăiem în 3-3 bucăți . Foile , în afară una , vor fi
unse cu crema de ciocolată . Punem foile
una peste cealaltă și punem toppingul de ciocolată .
Îl lăsăm peste noapte în frigider . A doua zi tăiem prăjitura în 18 bucăți
.
Valoarea nutrițională pe
bucată :
Valoare energetică :
45,35 kcal
Proteine : 3,3 g
Lipide : 2,1 g
Carbohidrați : 6,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu