miercuri, 28 septembrie 2016
Maioneză vegană din năut ( fără gluten , lapte , ouă , soia , porumb , semințe )
Ingrediente
:
·
200
g de năut fiert
·
8
g de zeamă de lămâie
·
4
g de oțet 10 %
·
2
g de sare himalaya ( aici )
·
80
g de zeamă de la năut
·
20
g de ulei de măsline
Mod de preparare :
Turmixăm ingredientele ( în afară de uleiuri ) , până obținem cremă .
Încălzim puțin uleiurile și le amestecăm .
Adăugăm câte o lingură de ulei și le turmixăm pe o viteză medie .
Înainte de a consuma lăsăm să se răcească . Recomand să lăsați maioneza
peste noapte .
Maioneza are 351 g , poate fi împărțită în 4 porții .
Valoarea
nutrițională pe o porție :
Valoare energetică : 299 kcal
Proteine : 9,8 g
Lipide : 16 g
Carbohidrați : 31 g
Valoarea
nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 341 kcal
Proteine : 11 g
Lipide : 18,2 g
Carbohidrați : 35,5 g
Cine se balonează de la năut
, poate să prepară maioneză vegană din avocado : rețeta AICI !!!
Poate fi consumată cu legume , pentru cină :
Legume ( o porție )
:
·
O
jumătate de castravete fabio ( 73 g curățată )
·
Un
morcov mai mic ( 41 g curățat )
·
Un
morcov mov mai mic ( 45 g curățat )
·
5
g de germeni de brocoli
Curățăm legumele și le tăiem în fâșii subțiri .
Le consumăm cu maioneză .
Valoarea
nutrițională legume pe o porție :
Valoare energetică : 56 kcal
Proteine : 2 g
Lipide : 0,5 g
Carbohidrați : 12,1 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu