miercuri, 28 septembrie 2016
Plăcintă cu mac , paleo ( fără gluten , lapte , drojdie , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente
aluat :
·
100
g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici
)
·
20
g de făină de fibre de bambus ( aici
)
·
30
g de lapte praf de cocos ( aici
)
·
25
g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici
)
·
10
g de eritritol cu vanilie
·
1
g de sare himalaya ( aici
)
·
4
g de bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
3
ouă de mărimea M
·
20
g de oțet de mere - poate fi înlocuit cu zeamă de lămâie
·
250
g de apă la temperatura camerei
Ingrediente umplutură :
·
60
g de mac măcinat
·
10
g de făină de fibre de bambus ( aici
)
·
18
g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici
)
·
0,5
g de sare himalaya ( aici
)
·
1
g de scorțișoară măcinată Szafi ( aici
)
·
Coaja
unei lămâi ( 6 g )
·
60
g de apă
Mod de preparare aluat :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate ,
apoi vor fi lucrate împreună .
Până preparăm umplutura , lăsăm aluatul să se odihnească .
Mod de preparare umplutură :
Amestecăm ingredientele uscate , turnăm apa , adăugăm coaja de lămâie .
Asamblare :
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de bambus .
Îl întindem într-o foaie cu grosimea de 8 mm și-l tăiem cu o formă de
8,5 cm .
Frământăm , întindem și tăiem din nou aluatul rămas , repetând până se
termină aluatul .
Mi-au ieșit 14 bucăți .
Punem câte o lingură de mac în mijlocul fiecărui cerc .
Ungem cu apă marginea cercurilor , le îndoim și le apăsăm marginile cu o
furculiță .
Le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ouă .
Coacere :
Se coc 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă
28 de minute la 190 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Valoarea
nutrițională pe bucată :
Valoare energetică : 52 kcal
Proteine : 2,4 g
Lipide : 3,5 g
Carbohidrați : 2,7 g
Valoarea
nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 131 kcal
Proteine : 5,9 g
Lipide : 8,8 g
Carbohidrați : 6,7 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu