joi, 29 septembrie 2016
Tort și blat vegan Szafi Fitt & Szafi Free ( fără gluten , lapte , ouă , cu conținut redus de carbohidrați , cu puține grăsimi )
Prăjitură vegană cu cremă de
vanilie și jeleu de prune
( cu amestec făină pentru prăjituri și
amestec făină pentru blat alb )
( cu amestec făină pentru prăjituri și
amestec făină pentru blat alb )
Ingrediente
aluat și mod de preparare :
·
180
g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici
)
·
70
g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici
)
·
50
g de eritrit pudră Szafi Fitt ( aici
)
·
1
g de sare himalaya ( aici
)
·
30
g de oțet de mere sau zeamă de lămâie
·
180
g de apă călduță
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Turnăm aluatul
într-o formă de tort din silicon cu diametrul de 22 cm .
Coacere :
Se coace 35
de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsăm să se răcească .
Ingrediente cremă de vanilie și mod de preparare :
·
400
g de lapte de cocos
·
35
g de praf de budincă Szafi cu vanilie ( aici
)
·
5
g de îndulcitor Szafi de patru ori mai dulce ( aici
)
·
1
g de sare himalaya ( aici
)
·
2
g de agar-agar ( aici
)
Amestecăm ingredientele uscate , adăugăm laptele , apoi se fierbe pe foc
mediu .
Lăsăm să se răcească .
Ingrediente jeleu de prune și mod de preparare :
· 4 prune mai mari
·
3
g de agar-agar ( aici
)
· 250 g de apă
Curățăm prunele de coajă și sâmburi ( 113 g ) .
Amesecăm ingredientele uscate .
Turmixăm toate ingredientele până obținem cremă , apoi se fierbe pe foc
mediu .
Lăsăm să se răcească .
Ornament :
·
3
prune ( 84 g fără sâmburi )
Asamblare :
Tăiem în două blatul . Punem jumătate de blat în formă de tort tapetată cu
folie alimentară .
Turnăm peste blat crema de vanilie și așezăm peste cealaltă jumătate din
blat .
Punem tortul pentru 20 de minute în frigider , apoi turnăm peste jeleul de
prune și-l punem înapoi în frigider .
Tăiem tortul în 12 felii și le ornăm cu câte 2 felii de prune .
Valoarea nutrițională pe felie :
Valoare energetică : 78,9 kcal
Proteine : 1,7 g
Lipide : 0,7 g
Carbohidrați : 15,3 g
Valoarea nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 76,1 kcal
Proteine : 1,6 g
Lipide : 0,68 g
Carbohidrați : 14,7 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu