marți, 27 septembrie 2016
Melc cu pizza Szafi Free vegan , din amestec făină pentru pâine de casă cu coaja crocantă ( fără gluten , lapte , ouă , drojdie , cu carbohidrați cu absorbție lentă , cu puține grăsimi )
Ingrediete
:
·
300
g de apă călduță
·
40
ml de zeamă de lămâie
·
4
g de sare Himalaya ( aici
)
·
270
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine de casă cu coaja crocantă ( aici
)
Umplutură :
·
Cremă
de pizza , sos de tomate sau ketchup , cașcaval vegan
Mod de preparare :
Amestecăm apa cu zeamă
de lămâie , sare și făină . Frământăm aluatul și-l lăsăm 5 minute la odihnă .
Pe o suprafață presărată
cu făină , întindem aluatul într-o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 4-5 mm
, o ungem cu sos de tomate , o presărăm cu oregano , cașcaval și o rulăm .
Tăiem ruloul în bucăți
de aproximativ 3 cm și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Le ungem cu ulei de nucă
de cocos .
Se coc 40 de minute în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Un melc are aproximativ
54 de grame .
Valoarea
nutrițională ( cu 50 g de cașcaval Violife , 50 g de pastă de tomate , 1 g de
ulei ) :
Pe bucată :
Valoare energetică : 81,5 kcal
Proteine : 1,8 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 14,3 g
Pe 100 g :
Valoare energetică : 151 kcal
Proteine : 3,3 g
Lipide : 1,8 g
Carbohidrați : 26,5 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu