duminică, 4 septembrie 2016
Pita cu puține grăsimi și calorii , fără gluten ( HCLF vegan , fără gluten , lapte , ouă , drojdie )
Poate fi consumat de cei care au :
intoleranță la gluten , lapte , ouă ,
drojdie , soia , porumb , cartofi , orez ,
semințe , vegani !
Ingrediente
( 3 bucăți ) :
·
120
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine ( aici
)
·
2 g
de sare Himalaya ( aici
)
·
20
g de zeamă de lămâie
·
150
g de apă călduță
Mod de preparare :
Amestecăm zeama de lămâie cu
apă și sare , apoi adăugăm amestecul de făină .
Lăsăm aluatul 5 minute la
odihnă .
Frământăm aluatul pe o
suprafață presărată cu făină , îl împărțim în 3 bucăți și le întindem într-un
cerc cu diametrul de 12 cm .
( Înainte de coacere ,
putem să le ungem cu ulei de nucă de cocos )
Se coc 18 minute în
cuptorul preîncălzit la 220 de grade .
După ce se răcește , pita
va fi moale și gustoasă !
Observație :
Dacă vrem să obținem pita mai
mare , împărțim aluatul în 2 bucăți și le întindem în cercuri de 15 cm .
În acest caz timpul de coacere
crește la 25 de minute !
Valoare nutrițională pe
bucată :
Valoare energetică : 128
de calorii
Proteine : 3 g
Lipide : 0,5 g
Carbohidrați : 24,3 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu