luni, 28 noiembrie 2016
Curcan umplut , cu sos de portocale
Curcan umplut :
Spălăm curcanul și-l presărăm cu condimente fără gluten pentru curcan ( aici
) și în exterior și în interior .
Umplăm curcanul cu mere tăiate în patru , cu portocale decojite ,
scorțișoară nemăcinată , prune uscate și-l așezăm pe o tavă , îl ungem cu ulei
de nucă de cocos ( aici
) , turnăm în tavă 2 dl de apă și-l coacem timp de 2 ore .
La jumătatea timpului de coacere , ungem curcanul cu miere cu ghimbir .
Sos de portocale :
Curățăm 4 portocale și le turmixăm cu rozmarin și 2 dl de suc de portocale
100% . Între timp topim un pic de unt cu ulei de nucă de cocos . După ce se
topește , învârtim în ea cuișoare înțepate în usturoi ( 2 minute ) ( astfel
gustul va fi perfect , nu va avea gust tare de usturoi și nici de cuișoare ) .
La sfârșit amestecăm untul cu sosul de portocale și turnăm peste 1 lingură de
amidon topită în ½ dl de vin
alb .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu