vineri, 25 noiembrie 2016
Tort paleo cu struguri și zucchini ( fără gluten , lapte , ouă , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente
și mod de preparare cremă :
·
Un
zucchini ( curățat 141 g )
·
100
g de struguri albi , fără sâmburi
·
20
g de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici
)
·
2
g de sare Himalaya ( aici
)
·
350
g de lapte de cocos
·
35
g de zeamă de lămâie
·
16
g de gelatină
·
150
g de apă
·
0,5
g de amestec condimente Szafi pentru biscuiți ( aici
)
Fierbem apa și topim gelatina în ea .
Turmixăm
ingredientele până ce obținem cremă , apoi adăugăm gelatina și le turmixăm
încontinuu .
Lăsăm să se răcească .
Ingrediente
și mod de preparare aluat :
· 100 g de amestec făină Szafi Fitt pentru
prăjituri ( aici
)
· 15 g de făină de semințe de chia ( aici
)
· 20 g de mac măcinat
· 20 g de eritrit ( aici
)
· 8 g de coajă de lămâie
· 40 g de cremă de cocos ( aici
)
· 20 g de ulei de nucă de cocos ( aici
)
· 140 g de apă
Încălzim , dar nu fierbem , crema de cocos , uleiul de nucă de cocos și apa
.
Amestecăm ingredientele uscate și turnăm peste lichidul cald .
Turnăm aluatul într-o formă de tort de silicon cu diametrul de 22 cm .
Coacere :
Se coace 35 minute în cuptorul preîncălzit
la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Asamblare :
Tapetăm cu folie o formă de tort .
Așezăm în ea blatul , apoi turnăm peste
crema .
O punem în frigider până ce se întărește .
Tăiem tortul în 12 felii și o ornăm cu fructe
.
Greutatea
tortului : 1018 g
Valoare nutrițională
pe o felie :
Valoare energetică :
74,6 de calorii
Proteine : 2,9 g
Lipide : 4 g
Carbohidrați : 5,8 g
Valoare nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică : 87,9
de calorii
Proteine : 3,4 g
Lipide : 4,8 g
Carbohidrați : 6,8 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu