miercuri, 30 noiembrie 2016
Friptură de pulpă de rață , cu varză călită , piure de păstârnac și sos de portocale
Friptură
de pulpă de rață :
Presărăm carnea cu condimente fără gluten ( aici )
, le așezăm într-o tavă , turnăm în tavă 1 dl de apă , punem peste ceapă
feliată .
Se coc 40 de minute la 200 de grade , sub folie , apoi încă 15 minute fără
folie .
Varză călită :
Tăiem în fâșii subțiri o varză mov , și le învârtim puțin în ulei de nucă
de cocos încins . Presărăm varza cu sare ( aici )
și turnăm peste 1 dl de apă .
O condimentăm cu ½ linguriță de chimen , și o călim sub capac .
La sfârșit adăugăm ½ lingură de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai
dulce ( aici )
și ½ lingură de oțet .
Piure de păstârnac :
Curățăm păstârnacul , o feliem și o fierbem în apă sărată , până ce se
înmoaie .
O turmixăm cu unt și lapte de caju cald .
Sos de portocale :
Curățăm 4 portocale și le turmixăm cu rozmarin și 2 dl de suc de portocale
100% . Între timp topim un pic de unt cu ulei de nucă de cocos . După ce se
topește , învârtim în ea cuișoare înțepate în usturoi ( 2 minute ) ( astfel gustul va fi perfect , nu va avea
gust tare de usturoi și nici de cuișoare ) . La sfârșit amestecăm untul cu
sosul de portocale și turnăm peste 1 lingură de amidon topită în ½ dl de vin
alb .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu