vineri, 18 noiembrie 2016
Tort paleo cu spumă de mac și jeleu de portocale ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente
și mod de preparare aluat :
·
150
g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici
)
·
40
g de praf de albuș de ouă
·
1
g de sare himalaya ( aici
)
·
40
g de cremă de cocos ( aici
)
·
10
g de oțet de mere
·
240
de apă
Ingredientele uscate și
lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Turnăm aluatul într-o formă
de tort din silicon cu diametrul de 22 cm .
Coacere
:
Se coace 22 de minute în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsăm să se răcească .
Ingrediente
și mod de preparare cremă :
·
3
dl de lapte de cocos
·
35
g de praf de budincă Szafi Fitt de vanilie ( aici
)
·
20
g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici
)
·
2 g
de scorțișoară ( aici
)
·
25
g de mac măcinat
·
9 g
de coajă de portocale
·
12
g de gelatină
·
3
albușuri de ouă
Batem spumă tare din albușurile de ouă , îndulcitor și sare .
Fierbem 1 dl de lapte și topim gelatina în ea .
Amestecăm praful de budincă cu laptele rămas și o fierbem . Turnăm gelatina
în ea , adăugăm coaja de portocale și macul și le amestecăm .
Amestecăm ușor , cu un tel , budinca cu spuma .
Lăsăm să se răcească .
Ingrediente și mod de preparare
jeleu :
·
167
g de zeamă de portocale
·
83
g de apă
·
8
g de gelatină
Fierbem apa , topim gelatina în ea , apoi adăugăm zeama de portocale și le
amestecăm .
Lăsăm să se răcească .
Asamblare :
Tapetăm
o formă de tort cu folie alimentară și punem blatul în ea .
Turnăm
peste blat spuma de mac și punem tortul pentru 20 de minute în frigider , apoi
turnăm peste jeleul de portocale și-l punem înapoi în frigider .
Tăiem tortul în 12 felii .
Valoarea nutrițională pe felie ( este exact 100 g ) :
Valoare energetică : 84 kcal
Proteine : 6,9 g
Lipide : 2,4 g
Carbohidrați : 11,2 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu