joi, 22 decembrie 2016
Melc cu scorțișoară paleo , vegan , cu dovleac ( fără gluten , lapte , ouă , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingerediente aluat :
· 20
g de făină de semințe de chia ( aici
)
· 2 g de scorțișoară măcinată
· 150 g de apă la temperatura camerei
· 20 g de zeamă de lămâie
· 250 g de dovleac prăjit , răcit
Ingrediente
umplutură :
· 4
g de scorțișoară măcinată
· Poate fi presărată și cu nucă ( după gust )
· 15
g de cremă de cocos ( aici
)
Mod
de preparare :
Ingredientele uscate și lichide ( aici adăugăm și dovleacul prăjit ) se
vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Întindem aluatul , pe o suprafață presărată cu făină de fibre de
bambus , într-o foaie de 22x30 cm .
bambus , într-o foaie de 22x30 cm .
Ungem aluatul cu crema de cocos , îl presărăm cu amestec de scorțișoară
și îndulcitor și-l rulăm .
Tăiem rulada în 12 felii și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de
copt .
Coacere :
Se coc 30 de
minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 20 de minute la 180
de grade .
Îi lăsăm să
se răcească .
Valoare nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică :
35,3 de calorii
Proteine : 0,9 g
Lipide : 2,14 g
Carbohidrați : 3,2 g
Valoare nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică : 109
de calorii
Proteine : 2,5 g
Lipide : 6,4 g
Carbohidrați : 9,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu