miercuri, 28 decembrie 2016

Pogăcele vegane pentru revelion , cu conținut redus de carbohidrați și puține grăsimi ( fără gluten , lapte , ouă , soia , drojdie activă )




          Ingrediente :

·       150 g de amestec făină Szafi Free expres ( aici )
·       10 g de drojdie de bere inactivă
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       20 g de zeamă de lămâie sau oțet de mere
·       90 g de apă călduță
·       150 g de zucchini
·       + 5 g de amestec făină Szafi Free express pentru frământare și întindere aluat
·       + 2 g de ulei de nucă de cocos pentru ungere pogăcele ( aici )


Mod de preparare :

Curățăm și răzuim pe răzătoare mică zucchini-ul . Adăugăm și celelalte ingrediente ( ultimul ingredient adăugat este făina ) și frământăm aluatul .

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă , apoi îl frământăm din nou pe o suprafață presărată cu făină .

Întindem alatul într-o foaie cu grosimea de 7 mm și tăiem din ea , cu ajutorul unei forme pentru pogăcele cu diametrul de 5 cm , 22 de cercuri .

Frământăm din nou aluatul rămas , îl întindem  într-o foaie cu grosimea de 7 mm și tăiem din ea , cu ajutorul unei forme pentru pogăcele cu diametrul de 1,5 cm , 22 de cercuri ( nasul purcelului ) .

Tăiem cercurile mari , astfel încât să obținem urechile purcelului .

Lipim cercurile mici pe cele mari , facem două găuri pe ele cu un pai . Punem câte două boabe de piper pe fiecare pogăcel ( ochi ) .

Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ulei de nucă de cocos .


Coacere :

Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

Lăsăm să se răcească .


Valoarea nutrițională ( pe 100 g ) :

Valoare energetică : 260 kcal
Proteine : 7,6 g
Lipide : 1,6 g
Carbohidrați : 38 g


Valoarea nutrițională ( pe bucată ) :

Valoare energetică : 34 kcal
Proteine : 1 g
Lipide : 0,2 g
Carbohidrați : 4,7 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu