miercuri, 28 decembrie 2016
Pogăcele vegane pentru revelion , cu conținut redus de carbohidrați și puține grăsimi ( fără gluten , lapte , ouă , soia , drojdie activă )
Ingrediente
:
·
150
g de amestec făină Szafi Free expres ( aici
)
·
10
g de drojdie de bere inactivă
·
3
g de sare himalaya ( aici
)
·
20
g de zeamă de lămâie sau oțet de mere
·
90
g de apă călduță
·
150
g de zucchini
·
+
5 g de amestec făină Szafi Free express pentru frământare și întindere aluat
·
+
2 g de ulei de nucă de cocos pentru ungere pogăcele ( aici
)
Mod de preparare :
Curățăm și răzuim pe răzătoare mică zucchini-ul . Adăugăm și celelalte
ingrediente ( ultimul ingredient adăugat este făina ) și frământăm aluatul .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă , apoi îl frământăm din nou pe o suprafață
presărată cu făină .
Întindem alatul într-o foaie cu grosimea de 7 mm și tăiem din ea , cu ajutorul
unei forme pentru pogăcele cu diametrul de 5 cm , 22 de cercuri .
Frământăm din nou aluatul rămas , îl întindem într-o foaie cu grosimea de 7 mm și tăiem din
ea , cu ajutorul unei forme pentru pogăcele cu diametrul de 1,5 cm , 22 de
cercuri ( nasul purcelului ) .
Tăiem cercurile mari , astfel încât să obținem urechile purcelului .
Lipim cercurile mici pe cele mari , facem două găuri pe ele cu un pai .
Punem câte două boabe de piper pe fiecare pogăcel ( ochi ) .
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ulei de nucă
de cocos .
Coacere :
Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Valoarea nutrițională ( pe 100 g ) :
Valoare energetică : 260 kcal
Proteine : 7,6 g
Lipide : 1,6 g
Carbohidrați : 38 g
Valoarea nutrițională ( pe bucată ) :
Valoare energetică : 34 kcal
Proteine : 1 g
Lipide : 0,2 g
Carbohidrați : 4,7 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu