vineri, 30 decembrie 2016
Purceluși paleo cu crenvuști , pentru revelion ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente
aluat :
·
10
g de făină de semințe de chia ( aici
)
·
3
g de bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
1
g de ceapă pudră
·
3
ouă
·
30
g de cocomas ( aici
)
·
10
g de oțet de mere
·
130
g de apă călduță
·
+
4 g de făină de fibre de bambus pentru frământare și întindere aluat ( aici
)
Umplutură :
·
12
crenvuști
Ungere :
·
12
g de albuș de ouă
Coada purcelului :
·
2
g de semințe de dovleac fără coajă
Ochii purcelului :
·
24
de boabe de piper
Mod de preparare :
Amestecăm făinile , sarea , bicarbonatul de sodiu .
Într-un bol separat amestecăm crema de cocos cu apă , adăugăm ouăle și
oțetul .
Turnăm lichidul peste amestecul de făină și le lucrăm împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Întindem aluatul într-o foaie gu grosimea de 0,5 cm și-l tăiem în 12 bucăți
de 7,5 x 6 cm .
Tăiem pătrățele de 2 x 2 cm și le tăiem în diagonală pentru urechi ( să
aibă grosimea de 3 – 4 mm ) .
Așezăm pe mijlocul aluatului crenvuștiul și-l închidem , astfel încât să
rămână aproximativ 0,5 cm în afara aluatului .
Facem găuri în crenvuști , pentru nasul purcelului , cu ajutorul unui pai .
Punem piper în locul ochilor .
Ungem cu un pic de apă locul urechilor și lipim de ea bucățelele tăiate
pentru urechi .
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu albuș de ouă
. Punem semințele de dovleac în locul
cozilor .
Coacere :
Se coc 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Valoarea nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică : 79,4
kcal
Proteine : 3,9 g
Lipide : 6,4 g
Carbohidrați : 1,1 g
Valoarea nutrițională
( pe 100 g ) :
Valoare energetică : 178
kcal
Proteine : 8,6 g
Lipide : 14,4 g
Carbohidrați : 2,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu