vineri, 30 decembrie 2016

Cornuri vegane ( fără gluten , lapte , ouă , soia , drojdie , cu puține grăsimi )





          Ingrediente :

·       150 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă , pufoasă
( aici )
·       50 g de amestec făină Szafi Free pentru găluște ( aici )
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       20 g de cremă de cocos ( aici )
·       30 g de zeamă de lămâie
·       200 g de apă la temperatura camerei
·       + 2 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă , pufoasă pentru frământare și întindere aluat

Ungere :

·       5 g de paste de tomate amestecată cu 10 g de apă

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-un cerc cu diametrul de 36 cm .

Tăiem cercul în 12 felii și le rulăm formând cornuri din ele .

Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu pasta de tomate amestecată cu apă .


Coacere :

Se coc 38 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .


Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 59,4 kcal
Proteine : 1,6 g
Lipide : 0,6 g
Carbohidrați : 10,4 g

Valoarea nutrițională ( pe 100 g ) :

Valoare energetică : 196,8 kcal
Proteine : 5,4 g
Lipide : 2 g
Carbohidrați : 34,4 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu