marți, 6 decembrie 2016
Tort paleo cu dovleac și portocale ( fără gluten , lapte , zahăr adăugat , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente blat
:
· 30 g de amestec făină Szafi Fitt pentru
prăjituri ( aici
)
· 150 g de dovleac prăjit
· 67 g de zeamă
de portocale
· 10 g de coajă
de portocale
· 4 ouă de
mărimea M
Ingrediente cremă :
· 5 dl de lapte de cocos
· 115 g de zeamă de portocale
· 19 g de coajă
de portocale
·
35
g de praf budincă cu gust de cremă de brânză
·
15
g de gelatină
Topping :
·
10
g de eritrit pudră ( aici
)
Mai întâi preparăm crema :
Fierbem 1 dl de lapte și topim gelatina în ea .
Amestecăm praful de budincă cu laptele rămas , adăugăm zeama de portocale
șă le fierbem .
Luăm de pe foc budinca , turnăm peste gelatina , adăugăm coaja de portocale
și le amestecăm .
Lăsăm să se răcească și o punem în frigider .
Mod de preparare blat :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate
, apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm
aluatul 10 minute la odihnă .
Îl
frământăm pe o suprafață presărată cu făină de bambus și-l împărțim în 3 bucăți
.
Întindem
din ele câte o foaie de 20x20 cm .
Coacere
:
Se
coc câte 16 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm
să se răcească .
Asamblare
:
Așezăm prima bucată de blat într-o tavă de silicon , apoi turnăm
peste jumătate din cremă .
Așezăm peste a doua bucată , turnăm peste crema rămasă și-l
acoperim cu ultima bucată de blat .
O
punem în frigider până ce se întărește .
Înainte de servire presărăm tortul cu eritrit pudră și o feliem în
16 bucăți .
Valoare nutrițională pe o felie :
Valoare energetică : 58,9 de calorii
Proteine : 3,2 g
Lipide : 2,2 g
Carbohidrați : 5,6 g
Valoare nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 81,5 de calorii
Proteine : 4,4 g
Lipide : 2,9 g
Carbohidrați : 7,8 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu