marți, 6 decembrie 2016

Tort paleo cu dovleac și portocale ( fără gluten , lapte , zahăr adăugat , cu conținut redus de carbohidrați )





            Ingrediente blat :
  
·       100 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       30 g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       25 g de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici )
·       150 g de dovleac prăjit
·        1 g de sare himalaya ( aici )
·       2 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       2 g de scorțișoară măcinată ( aici )
·       67 g de zeamă de portocale
·       10 g de coajă de portocale
·       4 ouă de mărimea M
·       +4 g de făină de fibre de bambus pentru frământare ( aici )


Ingrediente cremă :

·       5 dl de lapte de cocos
·       115 g de zeamă de portocale
·       19 g de coajă de portocale
·       25 g de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici )
·       35 g de praf budincă cu gust de cremă de brânză
·       15 g de gelatină

Topping :

·       10 g de eritrit pudră ( aici )


Mai întâi preparăm crema :

Fierbem 1 dl de lapte și topim gelatina în ea .

Amestecăm praful de budincă cu laptele rămas , adăugăm zeama de portocale șă le fierbem .

Luăm de pe foc budinca , turnăm peste gelatina , adăugăm coaja de portocale și le amestecăm .

Lăsăm să se răcească și o punem în frigider .


Mod de preparare blat :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Îl frământăm pe o suprafață presărată cu făină de bambus și-l împărțim în 3 bucăți .

Întindem din ele câte o foaie de 20x20 cm .


Coacere :

Se coc câte 16 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade . 
Lăsăm să se răcească .


Asamblare :

Așezăm prima bucată de blat într-o tavă de silicon , apoi turnăm peste jumătate din cremă .
Așezăm peste a doua bucată , turnăm peste crema rămasă și-l acoperim cu ultima bucată de blat .

O punem în frigider până ce se întărește .

Înainte de servire presărăm tortul cu eritrit pudră și o feliem în 16 bucăți .


Valoare nutrițională pe o felie :

Valoare energetică : 58,9 de calorii
Proteine : 3,2 g
Lipide : 2,2 g
Carbohidrați : 5,6 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 81,5 de calorii
Proteine : 4,4 g
Lipide : 2,9 g
Carbohidrați : 7,8 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu