marți, 17 ianuarie 2017
Plăcintă cu brânză dulce Szafi Free , cu puține grăsimi ( fără gluten , ouă , drojdie , zahăr adăugat )
Ingrediente aluat ( 4 bucăți )
:
·
5 g
de coajă de lămâie
·
10 g
de oțet de mere
·
140 g
de apă la temperatura camerei
·
+ 2 g
de de amestec făină Szafi Free express pentru frământare și întindere aluat
· 10 g de zeamă de portocale pentru ungere
Ingrediente
umplutură :
· 100 g de brânză de vaci cu puține grăsimi
· 6 g de îndulcitor de patru ori mai dulce (
aici )
· 5 g de coajă de lămâie
· 1 g de mărar
· 15 g de stafide
· 15 g de smântână cu puține grăsimi
Mod
de preparare aluat :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Între timp amestecăm ingredientele
umpluturii .
Frământăm
aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l întindem într-o foaie de 22x22cm
.
Tăiem foaia
în 4 bucăți egale și împărțim umplutura pe ele .
Îndoim colțurile
pe umplutură și le apăsăm tare să nu se desfacă .
Le așezăm
într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu zeamă de portocale .
Coacere :
Se coc 30 de
minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade , le ungem din nou cu zeamă de
portocale și se coc încă 20 de minute .
Lăsăm să se
răcească .
Valoarea nutrițională pe bucată :
Valoare energetică : 145,8 kcal
Proteine : 6,9 g
Lipide : 1,2 g
Carbohidrați : 23,4 g
Valoarea nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 163,9 kcal
Proteine : 7,7 g
Lipide : 1,4 g
Carbohidrați : 26,3 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu