luni, 6 februarie 2017
Chiflă hamburger vegană , cu puține grăsimi , și cu conținut redus de carbohidrați ( fără gluten , lapte , ouă , soia , drojdie )
Ingrediente
aluat :
·
100
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă ( aici
)
·
30
g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici
)
·
2 g
de sare Himalaya ( aici
)
·
1
g de bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
20
g de oțet de mere , sau zeamă de lămâie , sau 15 g de oțet de vin alb
·
210
g de apă la temperatura camerei
·
+
2 g de de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților pentru
frământare aluat
Ungere :
·
4
g de pastă de tomate
·
10
g de apă
Presărare :
·
1
g de semințe de susan ( aici
)
Mod de preparare :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l împărțim în 3
bucăți egale .
Formăm din ele chifle cu diametrul de 10 cm .
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt , le ungem cu pasta de
tomate diluată cu apă și le presărăm cu susan .
Coacere :
Se coc 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 220 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Valoarea nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică :
111,8 kcal
Proteine : 2,8 g
Lipide : 0,6
g
Carbohidrați : 20,8 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică : 115,2
kcal
Proteine : 2,9 g
Lipide : 0,7 g
Carbohidrați : 21,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu