joi, 16 februarie 2017
Plăcintă vegană cu mere , cu conținut redus de carbohidrați ( fără gluten , lapte , ouă , fără zahăr adăugat )
Ingrediente
blat :
·
200
g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici
)
·
30
g de eritrit ( aici
)
·
10
g de eritrit cu vanilie
·
1
g de sare himalaya ( aici
)
·
30
g de zeamă de lămâie
·
20
g ulei de nucă de cocos ( aici
)
·
50
g de cremă de cocos ( aici
)
·
20
g de apă
·
+
5 g de de amestec făină Szafi Free pentru blat alb
·
+
5 g de cremă de cocos pentru ungere aluat
Ingrediente umplutură :
·
3
mere dulci ( răzuit 382 g )
·
1
zucchini ( răzuit 38 g )
·
25
g de eritrit
·
4
g de scorțișoară măcinată
·
8
g de coajă de lămâie
·
6
g de tărâță de psyllium husk ( aici
)
Pentru presărare plăcintă :
·
3
g de eritrit pudră ( aici
)
Mod de preparare :
Mai întâi preparăm umplutura :
Răzuim merele și zucchini-ul , apoi le călim 12-15 minute .
Le turnăm într-o strecurătoare și-l lăsăm să se răcească .
Preparăm aluatul :
Amestecăm ingredientele uscate .
Încălzim apa , uleiul de nucă de cocos , crema de cocos și zeama de lămâie
, apoi le amestecăm cu făina .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă , la temperatura camerei .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l împărțim în 2
bucăți .
Întindem din ambele bucăți cât un cerc cu diametrul de 20 cm .
Asamblare :
Amestecăm merele cu scorțișoară , eritrit și coajă de lămâie .
Așezăm o foaie de aluat într-o formă de tort de silicon cu diametrul de 20
cm și-l presărăm cu jumătatea de tărâță de psillyum husk .
Punem peste umplutura și-l presărăm cu restul de tărâță .
Așezăm peste cealaltă foaie de aluat .
Înțepăm plăcinta în câteva locuri .
La sfârșit îl ungem cu cremă de cocos .
Coacere :
Se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Înainte de servire presărăm plăcinta cu eritrit pudră și o tăiem în 12
felii .
Valoarea nutrițională
pe felie :
Valoare energetică : 106,3
kcal
Proteine : 1,7 g
Lipide : 3
g
Carbohidrați : 18,3 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică : 162,7
kcal
Proteine : 2,5 g
Lipide : 4,6 g
Carbohidrați : 28,1 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu