vineri, 3 februarie 2017
Prăjitură Marlenka Szafi Free , fără gluten
Ingrediente
aluat :
·
10
ouă de mărimea M
·
120
g de nucă măcinată
·
100
g de amestec făină Szafi Free expres ( aici
)
·
40
g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici
)
·
3
linguri de miere
·
1
linguriță de 3in1
·
1
lingură de unt topit sau ulei de nucă de cocos ( aici
)
·
Un
praf de scorțișoară
·
Un
praf de sare himalaya ( aici
)
Ingerdiente cremă :
·
6
dl de lapte ( ex. de cocos , de migdale )
·
2
pachete de praf de budincă Szafi Fitt cu vanilie ( aici
)
·
1
lingură vârfuită de nucă măcinată
·
2
linguri de miere
·
1
linguriță de 3in1
·
150
g de unt nucă de cocos
·
3
linguri de îndulcitor de patru ori mai dulce
Mod de preparare :
Separăm ouăle , batem spumă tare din albușuri și puțină sare .
Adăugăm la gălbenușuri celelalte ingrediente și le amestecăm până aluatul se
face omogen .
Adăgăm puțină spumă la aluat și le amestecăm energic , apoi adăugăm restul
de spumă și le amestecăm cu grijă .
Turnăm aluatul într-o tavă medie ( 25 x 32 cm ) , tapetată cu hârtie de
copt siliconată .
Se coace 5 - 6 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă
15 minute la foc mediu .
Între timp preparăm crema .
Fierbem praful de budincă în lapte și adăugăm nucă , cafea și miere .
Amestecăm untul cu îndulcitor până se face spumă , și le adăugăm la crema
de budincă răcită .
După ce se răcește blatul , îl tăiem în 2 în verticală , apoi și în
orizontală . Astfel primim 4 foi de prăjitură egale .
Împărțim crema în 3 și ungem 3 foi . Asamblăm prăjitura , punem un tocător
mai mare peste și o punem în frigider pentru 5 minute .
Ungem prăjitura cu miere , o presărăm cu nucă măcinată și o stropim cu
ciocolată fără gluten topită .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu