marți, 14 martie 2017
Burrito vegan cu ciuperci , fără gluten ( fără gluten , lapte , ouă , soia , carne )
Ingrediente
aluat :
·
10
g de oțet de mere
·
70
g de apă călduță
·
+
6 g de amestec făină Szafi Free pentru langoș pentru frământare și întindere
aluat
Ingrediente umplutură :
·
120
g de ciuperci pleurotus
·
1
ceapă ( 98 g curățat )
·
4
g de amestec condimente harissa
·
2
g de sare afumată
·
2
g de sare himalaya
·
50
g de apă
Pentru servire :
·
20
g de baby spanac
·
20
g de rucola
·
4
ridichi ( 49 g curățat )
·
½
ceapă roșie ( 34 g curățat )
Prima dată preparăm umplutura :
Curățăm ceapa , turnăm peste apa și o călim 3 minute .
Între timp curățăm și tăiem în bucățele ciupercile .
După ce s-a călit ceapa , adăugăm ciupercile și condimentele .
Le fierbe 20 de minute pe foc mic , sub capac . ( le amestecăm câteodată )
Dacă a rămas prea mult apă pe ea , o fierbem fără capac , pe foc mare ,
amestecând încontinuu , până rămâne fără apă .
Între timp ce se fierbe ,
preparăm aluatul :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l
împărțim în 2 bucăți . Întindem din ele câte un cerc cu diametrul de 21 cm .
Încălzim pe foc mediu , o tigaie și-o ungem cu ulei .
Prăjim lipia pentru burrito câte 3 minute pe ambele părți
.
Le prăjim pe foc mic , ca să nu se ardă .
Asamblare :
Împărțim umplutura și legumele în două , o punem peste lipie și o rulăm .
Valoarea nutrițională
pe 100 g cu umplutură :
Valoare energetică :
104,22 kcal
Proteine : 3,8 g
Lipide : 0,7
g
Carbohidrați : 20,4 g
Valoarea nutrițională
unei lipii ( fără umplutură ) :
Valoare energetică :
178,9 kcal
Proteine : 4,8 g
Lipide : 1,2 g
Carbohidrați : 33,6 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu